MEKTIĆ OPLEO PO HRVATIMA ZBOG MIGRANATA: Bruka i sramota od jedne članice EU da se bavi krijumčarenjem ljudi! I još maltretiraju porodice i decu!
Foto: AP / Amel Emrić

tvrdi da ima dokaze

MEKTIĆ OPLEO PO HRVATIMA ZBOG MIGRANATA: Bruka i sramota od jedne članice EU da se bavi krijumčarenjem ljudi! I još maltretiraju porodice i decu!

Bosna i Hercegovina -

Ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić izjavio je da postoje dokazi o tome da hrvatska policija vraća ilegalne migrante sa svoje teritorije u BiH i da ih pritom zlostavlja.

Mektić je ocenio da je takvo postupanje "bruka i sramota" za Hrvatsku.

"Bruka i sramota od jedne evropske države, članice Europske unije. Policija se bavi krijumčarenjem migranata i tera ih na ilegalne migracije. Mi smo na to više puta upozoravali", rekao je Mektić za N1.

foto: Reuters / Dado Ruvic

Mektić je to izjavio komentarišući snimke koje je objavila njemačka televizija, ARD uz tvrdnje kako one dokazuju da hrvatska polcija migrante koje zatekne nasilno vraća na teritoriju BiH, kršeći time svoje zakone i međunarodne konvencije.

Mektić je dodao da su bezbednosne agencije u BiH prikupile dokaze koji potvrđuju optužbe nemačke televizijske kuće.

"Raspolažemo dokazima da se oni (hrvatska policija) time bave i da fizički zlostavljaju i tuku migrante. I čak imamo dokaze da su znali da maltretiraju porodice i maloletnu decu", kazao je Mektić.

foto: AP / Amel Emrić

MUP Hrvatske odbacio je ove tvrdnje navodeći da se radi o "postupanju hrvatske policije na samoj graničnoj liniji na zelenoj granici i primeni instituta odvraćanja", što je, kako je navedeno, u skladu s hrvatskim zakonima. Još je navedeno da nijedan slučaj navodnog zlostavljanja nije potvrđen.

Kurir.rs / Bata

Foto: AP / Amel Emrić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track