POLICIJE SRBIJE I BIH RAZBUCALE LANAC TRGOVINE ORUŽJEM I LJUDIMA: Razbijena opasna KRIMINALNA BANDA, uhapšen i GRANIČAR!
Foto: Klix.ba

ZAJEDNIČKA AKCIJA

POLICIJE SRBIJE I BIH RAZBUCALE LANAC TRGOVINE ORUŽJEM I LJUDIMA: Razbijena opasna KRIMINALNA BANDA, uhapšen i GRANIČAR!

Bosna i Hercegovina -

Policijske agencije u Bosni i Hercegovini uhapsile su danas 12 osoba u okviru velike operacije "Škorpion", kojom je razbijena grupa koja se bavila ilegalnom trgovinom oružjem i krijumčarenjem ljudima, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Akcija je sprovedena u saradnji s policijom Srbije na području Brčkog i Bijeljine, a meta akcije bile su osobe osumnjičene za krivična dela organizovanog kriminala, trgovine ljudima, krijumčarenje i nedozvoljena trgovima oružja i vojne opreme

Kako se navodi, među osumnjičenima je i aktivni policijski službenik Granične policije BiH, koji je pod istragom zbog zloupotrebe položaja i koruptivnih aktivnosti.

Tom prilikom policija je pretražila 10 lokacija na širem području Brčkog i Bijeljine gde je pronađena znatna količina oružja i vojne opreme kao i krijumčarena roba veće vrednosti.

Tokom istrage prikupljeni su dokazi da se ta organizovana kriminalna grupa bavila krijumčarenjem oružja i vojne opreme prema zemljama Evropske unije, trgovinom ljudima kao i krijumčarenjem roba veće vrednosti iz Srbije u BiH.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track