SRPSKA OPET POKAZALA HUMANOST: Na donatorskoj večeri za obolelu decu prikupljeno 700.000 evra (VIDEO)
Foto: RTRS

svaka čast

SRPSKA OPET POKAZALA HUMANOST: Na donatorskoj večeri za obolelu decu prikupljeno 700.000 evra (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Republika Srpska još jednom je pokazala humanost na donatorskoj večeri "S ljubavlju hrabrim srcima", za nabavku robotike za oporavak dece sa poremećajima kretanja.

Akciju, koja se održava pod pokroviteljstvom predsednice Republike Željke Cvijanović, podržale se i brojne javne ličnosti iz Srpske i regiona, ali i veliki broj građana. Ukupno je prikupljeno više od 1.400.000 KM.

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović zahvalila se svima koju su učestvovali o ovoj humanitarnoj akciji.

"Hvala svima se svima koji su učestvovali u ovom sjajnom i humanom događaju, posebno predsedavajućem Predsedništva BiH Miloradu Dodiku koji je pokrenuo ovu akciju, ali i premijerki Ani Brnabić koja je uz nas", istakla je Cvijanovićeva. Ona je naglasila da je pitanju oprema koja predstavnja poslednju generaciju o ovoj oblasti.

"Novac nije sve, došli bi do njega na bilo koji način, ali suština ovakvih okupljanja jeste upravo to zajedništvo, koje imamo. Ponosno sam da ovo veče bude upravo na Detinjce, i da upravo u tom duhu se organizuje ova manifestacija. Dobićemo 'čarobnog robota' kako su ga deca od milja prozvala, kako bi oni napravili mali, a mi s njima veliki korak ka boljem životu te dece", rekla je predsednica Srpske.

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je poseban osećaj prisustovati ovoj manifastaciji. "Zajedno putujemo, zajedno smo već devetu godinu i drago mi je da je predsednica Cvijanović nastavila tradiciju. Ovo je velika borba malih junaka i njihovih roditelja", izjavio je Dodik.

"Mi pokušavamo da im pomognemo. Ponosan sam na to što iza ovog stoje razne institucije, posebno Fond solidarnosti za dijagnostiku i lečenje oboljenja, stanja i povreda dece u inostranstvu koji je ostvario značajne rezultate. Izgradili smo Roditeljsku kuću i vreme je da to nastavimo. Divno je biti dio ove večeri i u narednom periodu ćemo raditi zajedno", istakao je Dodik.

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da je izuzetno srećna što i ove godine učestvuje u ovoj akciji. "Izuzetno sam srećna što sam i ove godine s vama, kada se tradicionalno u Srpskoj svi zajedno aktiviramo da pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija, deci. Danas sam sa ministrima Đorđevićem i Udovičićem kako bi dali bar mali doprinos da pomognemo ovu akciju. Tu smo da pokažemo bliskost i poršku, a naša bliskost nije samo na rečima, već i na delima, konkretnim projektima", poručila je ona.

"Ponosna sam što je Srbija dovoljno jaka što može da pomogne Srpskoj", poručila je premijerka Srbije. Prikupljena sredstva sa donatorske večeri biće iskorištena za nabavku robotike za oporavak djece sa poremećajima kretanja.

Vlada Srbije odlučila je da Srpskoj donira 250 hiljada evra za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju djece, sa poremećajima kretanja.

Brnabićeva i ministri iz Srbije, zajedno sa predsednicom Srpske Željkom Cvijanović, premijerom Radovanom Viškovićem i ministrima, i predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, razgovaraju na donatorskoj večeri sa građanima, koji pozivom na humanitarni broj 1411, pomažu akciju.

Ovaj humanitarni biće aktivan do 7. januara naredne godine.

Kurir.rs/RTRS

Foto: RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track