PRIVEDENI OTAC I MAJKA DAVIDA DRAGIČEVIĆA: Davor se nije odazvao pozivu na saslušanje! Priveli su ga zbog ugrožavanja bezbednosti!
Foto: Printscreen YouTube/BN TV

ADVOKAT POTVRDIO

PRIVEDENI OTAC I MAJKA DAVIDA DRAGIČEVIĆA: Davor se nije odazvao pozivu na saslušanje! Priveli su ga zbog ugrožavanja bezbednosti!

Bosna i Hercegovina -

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka jutros su priveli Davora Dragičevića, a nedugo potom na Trgu Krajine privedena je i Davidova majka Suzana Radanović.

Davora su jutros u pratnji tri policijska auta dovezli u PU Banjaluka.

Dragičević je pokušao da pobegne policiji, ali je ubrzo priveden u policiju..

Iz Policijske uprave Banjaluka potvrdili su da su njihovi policijski službenici pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka priveli jutros lice D.D. u Banjaluci u cilju dokumentovanja krivičnog dela "ugrožavanje sigurnosti".

Prilikom privođenja uzvikivao da su policajci ubili Davida.

Ubrzo je pred policiju došla i Hitna pomoć.

Darko Novković načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Banjaluka potvrdio jeda je Dragičević uhapšen jer policija juče nije mogla da mu uruči poziv na saslušanje.

"Hapšenje je usledilo zbog odbijanja poziva i krivičnog dela ugrožavanja bezbednosti", objasnio je Novković.

Davor Dragičević juče je odbio da primi poziv za saslušanje zbog ugrožavanje bezbednosti ministra policije Srpske Dragana Lukača i visokih funkcionera MUP.

U Grupi "Pravda za Davida" su rekli da su građani već počeli da se okupljatju na Trgu Krajine.

"Još uvek proveravam informacije, ali koliko znam, Davor je priveden jer se nije odazvao na poziv za saslušanje. Više detalja za sada nemam", kazao je advokat Ifet Feraget.

MUP RS je pre nekoliko dana saopštio da su protiv Davora Dragičevića i još 19 osoba, među kojima je i zastupnik u NSRS Draško Stanivuković, podnesete krivične prijave zbog okupljanja ispred Narodne skupštine Republike Srpske 17. decembra, u vreme održavanja posebne sednice na kojoj je izabrana nova vlada.

Dragičević je tokom intervujua na N1, gde je ponovio niz kontradiktornih informacija o vodećim ljudima Republike Srpske i na njihov račun izneo niz nepotvrđenih optužbi, rekao da njega niko ne može uhapsiti.

Davor Dragičević je otac stradalog mladića Davida Dragičevića.

Kurir.rs

Foto: Printscreen/ Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track