GOLA POLJAKINJA NAPRAVILA HAOS U MEĐUGORJU: Spasioci je našli u bespuću, jedva je nagovorili da krene sa njima (FOTO)
Foto: Avaz.ba

drama

GOLA POLJAKINJA NAPRAVILA HAOS U MEĐUGORJU: Spasioci je našli u bespuću, jedva je nagovorili da krene sa njima (FOTO)

Bosna i Hercegovina -

Na području Međugorja u nedelju u poslepodnevnim satima odvijala se dramatična akcija spasavanja sredovečne Poljakinje, koja je u zemlju stigla dva dana ranije i odsela u "Majčinom selu“.

Poljakinja je pod nejasnim okolnostima odlutala u međugorska bespuća, pustoš popriličnu obraslu dračom i grmljem i gde su je sasvim slučajno otkrili lovci. Prizor koji su zatekli prilično ih je uznemirio, jer je žena na koju su nabasali bila gola i po celom telu izgrebana.

Odmah su pozvali policiju u Čitluku, koja je alarmirala pripadnike GSS-a u BiH, čiji su se čitlučki spasioci brzo organizovali i započeli akciju. Sedam spasilaca s dva vozila se zaputilo put Vionice, gde je žena locirana. Pružala im je otpor i spasiocima je samo nerazumljivo spominjala Gospu.

Na sreću, spasioci su je uspeli da je prople na to da je izvuku s tog nepristupačnog terena, nakon čega su je transportovali do ekipe Hitne pomoći Čitluk, koja ih je na putu čekala s vozilom.

"Poziv smo dobili u 14.50 sati, a akcija je, uprkos nesvakidašnjim okolnostima i odlučnoj saradnji interventnih službi u Čitluku, okončana u 16 sati. Spasiocima, s Nikolom Pekićem na čelu, nije bilo jednostavno tu akciju izvesti zbog stanja u kojem je bila žena. Raduje činjenica da nas je odmah pozvala policija i da nas zapravo pojedine državne institucije počinju uvažavati", kaže nam je Zdenko Marić iz GSS-a u BiH.

Pretpostavlja se da nesrećna žena ima psihičkih problema, a iz policije kažu da njen nestanak nije bio prijavljen. Uprkos činjenici da je nađena s višestrukim povredama, uporno je odbijala bilo kakvu vrstu pomoći.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track