GRADONAČELNIK BANJALUKE POZVAO NA MIR: Osnovni zadatak institucija da reše slučaj ubistva Davida Dragičevića! Nemojte da pravimo nepremostive razlike!
Foto: RTRS

APELOVAO NA GRAĐANE DA NE NASEDAJU NA PROVOKACIJE

GRADONAČELNIK BANJALUKE POZVAO NA MIR: Osnovni zadatak institucija da reše slučaj ubistva Davida Dragičevića! Nemojte da pravimo nepremostive razlike!

Bosna i Hercegovina -

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, izjavio je danas da je osnovni zadatak nadležnih institucija da reše slučaj mladića Davida Dragičevića i apelovao na sugrađane da se uzdrže od bilo kakvog nasilja i incidenata.

U obraćanju na današnjoj sednici Skupštine grada, Radojičić je pozvao na očuvanje mira i bezbednosti na području grada i apelovao na građane da ne nasedaju na provokacije sa bilo koje strane.

"Svi moramo da zadržimo mir i racionalnost u ovim vremenima, te da i institucije i građani budu u okvirima onog što propisuju zakoni i propisi", rekao je Radojičić.

On je naglasio da su Ustavom Republike Srpske i relevatnim zakonima propisani okviri izražavanja mišljenja i slobode okupljanja, te da je, u tom smislu, gradska adminsitracija postupala po službenoj dužnosti i zakonu, striktno se pridržavajući svojih nadležnosti.

"Nesumnjivo je da svi mi u gradu imamo vrlo različitia mišljenja, pa i o ovome što se sada dešava. Nemojte, molim vas, da se u gradu naprave nepremostive razlike i razdori i da iza toga ostanu posledice koje će trajati mnogo duže i da uđemo u onu narodnu "dok se dvoje svađaju treći se koristi". Nemojte da dođemo u situaciju da neko treći sa strane arbitrira između nas samih u gradu. Dušebrižnika sa strane je već mnogo", rekao je Radojičić.

Kurir.rs/ RTRS

Foto: RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track