TUŽILAŠTVO: Davor Dragičević saslušan zbog pretnji ministru policije Lukaču!
Foto: RTRS

SVE OBJAŠNJENO

TUŽILAŠTVO: Davor Dragičević saslušan zbog pretnji ministru policije Lukaču!

Bosna i Hercegovina -

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka naredio je sprovođenje istrage protiv Davora Dragičevića (49) iz Banjaluke zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti, počinjeno na štetu ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača.

Iz dostavljenog izveštaja i priloženih dokaza proizilazi postojanje osnovane sumnje da je osumnjičeni počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

foto: Foto: Avaz.ba

I pored toga što postoji osnovana sumnja da je Dragičević počinio predmetno krivično delo, nisu ispunjeni posebni zakonski razlozi za određivanje mere pritvora, predviđeni u članu 197. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske, pa ga je postupajući tužilac pustio da se brani sa slobode.

Dalji tok krivičnog postupka nastaviće se u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku Republike Srpske.

Okružnom javnom tužilaštvu danas je, posle obavljene kriminalističke obrade, od Policijske uprave Banjaluka dostavljen izveštaj protiv osumnjičenog Davora Dragičevića, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti. Dragičević je radi ispitivanja sproveden u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, odakle je ubrzo pušten.

Kurir.rs/RTRS

Foto: RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track