IZETBEGOVIĆ: Idemo u NATO bez obzira na Dodika! Strane sudije ostaju u BiH! A za Tegeltiju - trgovaćemo, pitanje je kad ćemo ZATEGNUTI KONOPAC i reći NE MOŽE!
Foto: Printscreen YouTube/IML TV.PRESS

ignorisanje

IZETBEGOVIĆ: Idemo u NATO bez obzira na Dodika! Strane sudije ostaju u BiH! A za Tegeltiju - trgovaćemo, pitanje je kad ćemo ZATEGNUTI KONOPAC i reći NE MOŽE!

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Predsednik SDA Bakir Izetbegović poručio je danas da iz BiH neće otići strane sudije iz Ustavnog suda BiH i OHR, te da će put ka NATO biti nastavljen, iako se tome protivi predsedavajući Predsedništva BiH, Milorad Dodik.

SARAJEVO - Predsednik SDA Bakir Izetbegović poručio je danas da iz BiH neće otići instrane sudije iz Ustavnog suda BiH i OHR, te da će put ka NATO biti nastavljen, iako se tome protivi predsedavajući Predsedništva BiH, Milorad Dodik.

On je to rekao odgovarajući na pitanje novinara o opstrukciji NATO puta te da li će podržati imenovanje Zorana Tegeltije, iz Dodikovog SNSD, za predsedavajućeg Saveta ministara, budući da je član stranke koja opstruira NATO put BiH.

ZORAN TEGELTIJA
ZORAN TEGELTIJAfoto: Printscreen RTRS

"Da li ćemo podržati Tegeltiju? Videćemo da li ćemo zategnuti taj koNopac. Red je na Srbina, SNSD je pobedio, Dodik sedi u Predsedništvu, mislim da sam vam nagovestio odgovor," kazao je Izetbegović, preneo je portal Klix.

On je Dodika i SNSD optužio da rade ono za šta je, kako je rekao, zainteresovana Rusija.

"Mi smo za NATO i zakoni su za to isto kao i hrvatski i građanski segment isto kao i naši međunarodni partneri", kazao je Izetbegović. Ocenio je da se bez Saveta ministara BiH i državnih zakona ne mogu ispuniti ni one stvari za šta je SNSD zainteresovan.

"Pa ćemo trgovati. Pitanje je kada ćemo mi zategnuti i reći ne može", rekao je Izetbegović. Rekao je i da je SDA BiH stranka koja se ne može svrstavati u korpus sa drugim strankama koje rade na destabilizaciji zemlje. SDA se, dodao je, bori za evropske principe i slobodne medije.

"Naša stranka je osnovana u Rudom, a politiku sprovode u Sarajevu. Danas im je cilj da izbace SDA iz vlasti", kazao je Izetbegović.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen YouTube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track