Najnovije vesti

VLADA REPUBLIKE SPRPSKE POŽURUJE TUŽILAŠTVO: Hitno rešite slučaj Davida Dragičevića!
Foto: RTRS

istraga ne daje rezultate

VLADA REPUBLIKE SPRPSKE POŽURUJE TUŽILAŠTVO: Hitno rešite slučaj Davida Dragičevića!

Bosna i Hercegovina

Vlada Republike Srpske nije zadovoljna dinamikom vođenja istrage u slučaju "David Dragičević" i zahteva od glavnog republičkog javnog tužioca da, u skladu sa svojim ovlašćenjima, preduzme sve mere radi hitnog rešavanja ovog predmeta, saopšteno je iz vlade.

Tužilaštvo je pozvano da, u skladu sa zakonom, o preduzetim merama obavesti vladu.

 

Vlada je nezadovoljna jer je naredba o sprovođenju istrage u navedenom predmetu donesena u junu 2018. godine, od kada nije vidljiv nikakav značajan pomak, a time je nanesena ozbiljna društvena šteta kako institucijama Srpske, tako i građanima.

foto: EPA

"Vlada Srpske zahteva od glavnog republičkog javnog tužioca da analizira rad i postupanje nosilaca pravosudnih funkcija u navedenom predmetu, te da u skladu sa utvrđenim činjenicama preduzme sve mere u skladu sa zakonom", stoji u saopštenju.

 

Navodi se i da Vlada Republike Srpske zahteva od Visokog sudskog i tužilačkog saveta BiH da nakon utvrđenih činjenica i preduzetih mera glavnog republičkog javnog tužioca, utvrdi postojanje eventualne odgovornosti rukovodstva Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci i postupajućih nosilaca pravosudnih funkcija u pomenutom predmetu.

 

Kurir.rs/Tanjug
Foto: RTRS

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...