DODIK: Zahtev Dragičevića za rušenje Srpske neće proći! Ulica neće modelirati politiku!
Foto: Reuters / Dado Ruvić

ZATRAŽIO DOKAZE

DODIK: Zahtev Dragičevića za rušenje Srpske neće proći! Ulica neće modelirati politiku!

Bosna i Hercegovina -

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je da ulica neće modelirati političke odnose u Republici Srpskoj.

Dodik je istakao da svaki zahtev Davora Dragičevića za rušenje Republike Srpske neće i ne može proći, jer je ona volja srpskog naroda, te je zatražio dokaze odgovornosti za one čije se smene traže.

On je ocenio da je pokret "Pravda za Davida" politički motivisan sa jasnim političkim aspiracijama i zahtevima.

"U taj pokret ušli su predstavnici opozicije koji pokušavaju da na taj način nadoknade svoj izborni debakl", rekao je Dodik na godišnjoj konferenciji za novinare u sedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.

On je napomenuo i da je pet od 40 britanskih vojnika, koji su došli u BiH da prate Opšte izvbore, u Banjaluci radilo na omasovljavanju i jačanju pokreta "Pravda za Davida".

Dodik smatra da Tužilaštvo nije radilo svoj posao, a da je odgovornost za to na međunarodnoj zajednici koja je kreirala ovakav nelogičan pravosudni sistem.

"Pravosudni sistem u BiH pre deset godina reformisao je visoki predstavnik i međunarodna zajednica. Nisam ja taj koji bira i smenjuje sudije i tužioce. Nijednog tužioca i sudiju ne imenuje nijedan organ u Republici Srpskoj i njihovu odgovornost prema narodu i institucijama nemoguće je evidentirati", naglasio je Dodik.

Kurir.rs/ Atvbl.com

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track