BURNO U BANJALUCI, PREKINUT KONCERT HARISA DŽINOVIĆA: Grupa Pravda za Davida oštetila opremu, specijalci rasterali građane (VIDEO)
Foto: Twitter/Printscreen

novogodišnji koncert

BURNO U BANJALUCI, PREKINUT KONCERT HARISA DŽINOVIĆA: Grupa Pravda za Davida oštetila opremu, specijalci rasterali građane (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Pripadnici grupe "Pravda za Davida" prekinuli su dugo najavljivani koncert Harisa Džinovića u Banjaluci. Na ulice su ponovo izašli i specijalci koji su poručili građanima na Trgu Krajine da se raziđu.

Posle održanog skupa na Trgu Krajine, oni su neko vreme šetali ulicama Banjaluke, a na kraju su otišli na parking ispred Muzeja savremene umetnosti gde je postavljena bina za zakazane koncerte povodom novogodišnjih praznika.

Tu su prvo prekinuli muziku, nakon čega su se popeli na binu i zabranili održavanje koncerta.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić na Tviteru je napisao da je oštećena oprema ozvučenja tako da je koncert onemogućen.

foto: Damir Dervišagić

Demonstranti su prekinuli kablove na bini, a prethodno su počupali rasvetu.

Građani koji su došli na koncert su se razišli.

Takođe, otac ubijenog mladića Davida Dragičevića, Davor Dragičević vratio se večeras posle protestne šetnje na Trg Krajine, gde su se ponovo pojavili pripadnici Specijalne policije. Uhapšene su najmanje 4 osobe.

Specijalci su zatražili od građana da se raziđu sa Trga, navodeći da je odobreno vreme za protest isteklo u 20 časova.

"Raziđite se ili ćemo postupiti po zakonu", rekao je komandir Specijalne policije građanima.

Ljudi koji su ostali sa Davorom Dragičevićem nisu napustili Trg Krajine, već sa ružama u rukama šetaju pored specijalaca koji zatvaraju trg.

Kurir.rs/RTRS Foto: Twitter/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track