POLICIJSKA UPRAVA BANJALUKA: Davor Dragičević nije uhapšen!
Foto: RTRS, ATVBL

NAPRAVILI HAOS!

POLICIJSKA UPRAVA BANJALUKA: Davor Dragičević nije uhapšen!

Bosna i Hercegovina -

Davor Dragičević, lider grupe Pravda za Davida, nije uhapšen sinoć, saopštila je Policijska uprava Banjaluka.

Policija jeste uhapsila više osoba zbog kršenja zakona o javnom redu i miru, javnom okupljanju i bezbednosti saobraćaja - oni su prekinuli koncert Harisa Džinovića i oštetili binu i opremu.

Među privedenima je Danijela Ratešić Došen, pripadnica grupe Pravda za Davida, a Dragičević je u bekstvu i policija za njim traga, saznaje Srna.

foto: Printscreen Twitter/Igor Radojičić

"Naime, organizator javnog skupa se nije pridržavao obaveza propisanih Zakonom o javnom okupljanju Republike Srpske, te prijavljeni javni skup nije održao u skladu sa prijavom na Trgu Krajine u vremenu od 18.00 do 20.00 časova, već u pokretu", navodi se u saopštenju.

foto: Printscreen ATVBL

Organizator skupa, kako se navodi u saopštenju MUP-a, nije ispoštovao zakonom predviđene obaveze već je sa ostalim učesnicima krenuo u protestnu šetnju gradom, pri čemu je na više lokacija od strane učesnika javnog okupljanja izvršeno više prekršaja, a postoje osnovi sumnje da su izvršena i određena krivična dela.

foto: RTRS

Učesnici skupa prekinuli su i prethodno zakazan koncert estradnog umjetnika Harisa Džinovića na parking prostoru "Kraša" tako što su galamom, vikom, vređanjem, te oštećenjem bine i postavljene opreme, onemogućili izvođenje predviđenog programa, dodaje se u saopštenju.

foto: Printscreen Twitter/Igor Radojičić

Policijski službenici rade na pronalaženju i lišenju slobode i drugih lica koja su učestvovala u izvršenju prekršaja i krivičnih dela.

Kurir.rs/ATVBL/RTRS

Foto: RTRS/ATVBL

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track