IZAŠAO IZ VIKENDICE U ČARAPAMA I OD TADA MU SE GUBI SVAKI TRAG: Nastavljena potraga za mladićem koji je nestao na Ponijerima (FOTO)
Foto: FUCZ

traže ga i psi

IZAŠAO IZ VIKENDICE U ČARAPAMA I OD TADA MU SE GUBI SVAKI TRAG: Nastavljena potraga za mladićem koji je nestao na Ponijerima (FOTO)

Bosna i Hercegovina -

Potraga za mladićem El-Eminom Hadžićem (22) iz Kaknja, koji se u petak četiri sata posle ponoći udaljio iz vikendice na Ponijerima kod Kaknja, nastavljena je i danas.

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) uputili su se na područje Ponijera. U potrazi učestvuju i psi. Spasioci, zbog specifičnog terena, prekrivenog snegom, koriste i motorne sanke.

foto: FUCZ

Pripadnici Gorske službe spasavanja (GSS) BiH još preksinoć su tragali za mladićem, ali neuspešno. Kako potraga nije davala željene rezultate, na teren su upućene i ekipe GSS-a iz Žepča, Srebrenika, Novog Grada, Visokog, Zavidovića i Mostara, s ukupno 35 članova.

foto: FUCZ

U pomoć su pritekli i pripadnici Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i pripadnici Policijske stanice Kakanj.

Nestanak 22-godišnjaka prijavljen je policiji u Kaknju. Mladić je boravio s društvom u vikendici, odakle je u čarapama izašao napolje, posle čega mu se gubi svaki trag. Pošto nije bio adekvatno obučen za zimske i planinske uslove, spasioci su u stalnoj trci s vremenom, jer strahuju od onog najgoreg.

Dosadašnji napori, nažalost, nisu dali nikakve rezultate.

foto: FUCZ

JP “Vodokom” iz Kaknja očistilo je put do Ponijera mašinama (bageri i grtalice za sneg) i čiste planirane trase puta na kojima će, uz asistenciju policije, pripadnici FUCZ-a pregledati planirano područje.

Opšina Kakanj je osigurala 100 obroka i toplih napitaka za učesnike potrage, a vetar i sneg, koji je od sinoć napadao oko 50 cm, uveliko otežavaju potragu.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: FUCZ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track