Najnovije vesti

POTRAGA NA PONIJERIMA PRERASTA U MISTERIJU: Istražitelji misle da je nestali El-Emin otet ili da se krije
Foto: FUCZ

nestao 3. januara

POTRAGA NA PONIJERIMA PRERASTA U MISTERIJU: Istražitelji misle da je nestali El-Emin otet ili da se krije

Bosna i Hercegovina

Dok se već sedmi dan traga za mladićem El-Eminom Hadžićem (22) na Ponijerima kod Kaknja, koji je pod nerazjašnjenim okolnostima otišao iz vikendice i nestao, pojavile su se mnoge neproverene spekulacije o tome šta se zaista dogodilo.

Posebno je zanimljivo da je Hadžić u razmaku od sat vremena, 3. januara, kada je i otišao iz vikendice, viđen na različitim lokacijama koje su udaljene tridesetak kilometara. Prvi svedok ispričao je policijskim istražiteljima da ga je video podno skijališta na Ponijerima oko 6.30 sati. A drugi svedok da ga je video u Kamenici kod Zavidovića i da je El-Eminu prodao kutiju cigareta?!

Da su čudne okolnosti Hadžićevog nestanka, govori i podatak da prijatelji koji su bili s njim u vikendici ne žele da sarađuju s policijskim istražiteljima. Ono što su ispričali njegovom ocu, nisu policiji. Od krucijalnog značaja za istražitelje mogla bi biti informacija ko je muškarac koji se Hadžiću i njegovom drugu pridružio u pansionu "Ponijeri" i popio s njima piće, nakon čega su otišli u vikendicu.

foto: FUCZ

Takođe, kako se saznaje, Hadžić je kod sebe imao oko 1.000 evra.

Prema poslednjim informacijama, pas Gorske službe spasavanja - stanice Sarajevo pronašao je Hadžićev trag u jednoj vikendici u koju je provaljeno nakon njegovog nestanka. Utvrđeno je da se radi o ovom mladiću. Sve to dalo je nadu El-Eminom ocu Samiru i članovima porodice da samostalno češljaju teren na Ponijerima i da obiđu svaku vikendicu na ovom izletištu.

Policijski istražitelji ne isključuju mogućnost ni da je Hadžić otet. Kako je juče kazao Esnaf Buza, načelnik uniformisane policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, sve informacije su dobrodošle.

"S obzirom na to da je pas GSS-a pronašao trag, ništa više nije isključeno. Najbitnije je da ga pronađemo. Sve svoje kapacitete stavili smo na raspolaganje. Ne isključujemo ni mogućnost da je otet, kao ni mogućnost da se od nekog krije. Radimo non-stop na tom slučaju", kazao je Buza za Avaz.

Kako je kazao El-Eminov otac Samir Hadžić, danas će s više svojih prijatelja obilaziti šire područje Ponijera.

"Ovaj pronalazak tragova mog sina daje nam nadu da je živ. On se, nakon odlaska iz vikendice u kojoj je bio s društvom, sklonio u drugu vikendicu i tu proveo jednu noć. Spavao je. Svaka informacija nam je od koristi", kaže Hadžić.

Otkriva da su prethodno psu bacali stvari njegovog sina, nakon čega su ga doveli u provaljenu vikendicu gde je bila vreća za spavanje.

Federalna uprava civilne zaštite saopštila je u utorak da je nastavljena potraga za El-Eminom Hadžićem, koji je nestao 3. januara.

Potraga do sada nije dala rezultate zbog otežanih vremenskih uslova i visokog snega.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: FUCZ

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...