Najnovije vesti

EVO KO JE SVJETLANA TOPALIĆ KOJA JE DIGLA BOSNU NA NOGE: Teško ranjena 2006. u obračunu žestokih momaka sa Pala! Ovo je njena priča! (FOTO)
Foto: Printscreen/ Youtube

NA METI BRUTALNIH PRETNJI

EVO KO JE SVJETLANA TOPALIĆ KOJA JE DIGLA BOSNU NA NOGE: Teško ranjena 2006. u obračunu žestokih momaka sa Pala! Ovo je njena priča! (FOTO)

Bosna i Hercegovina

Svjetlana Topalić, urednica i voditeljka BHT digla je na noge Federaciju BiH i našla se na meti brutalnih pretnji i komentara pošto je na svom Tviter profilu objavila čestitku povodom Dana Republike Srpske, dok se iz Republike Srpske još niko nije oglasio.

Topalićeva je napisala "Sretan ti rođendan, republiko" i pokrenula lavinu komentara, prepunih mržnje, od vređanja do pretnji. 

 

foto: Tweet

Svjetlana Topalić kaže da će podneti zvaničnu prijavu liniji za pomoć novinarima, nakon čega Udruženje novinara može da reaguje. Kaže da se ne boji.

 

"Mislim da nisam uradila ništa loše ni pogrešno, i zato mislim da nema razloga da se bojim ni gubitka posla, ni ljudi koji osuđuju ono što sam napisala. Ako se neko i usudi da me napadne - postoje zakonski koraci koje ću da preduzmem", ističe Topalićeva.

 

Oglasio se i servis BHRT, odakle navode da će "u skladu s postojećim internim aktima koji propisuju ponašanje i istupe zaposlenika na društvenim mrežama, ispitati sve činjenice vezane za objave naših zaposlenih na privatnim profilima društvenih mreža, a povodom obeležavanja osporavanog Dana RS".

 

foto: printscreen tvbl.com

Svjetlana Topalić, rođena je 18. avgusta 1979. godine u Varešu. Diplomirala je Srpski jezik i srpsku književnost na Filozofskom fakultetu u Istočnom Sarajevu. Od aprila 2002. radi na Televiziji Bosne i Hercegovine, prvo kao novinar/reporter, a danas kao urednik/producent u informativnom programu. 

 

Inače, Topalićeva se našla se žiži interesovanja još 2006. godine, kada je teško ranjena u likvidaciji kontroverznog biznismena Ra­to­mi­ra - Ra­te Spaića, di­rek­tora i vla­sni­ka pri­vat­ne fir­me u Istočnom Sarajevu, koji je važio za že­stkog mom­ka sa sa­ra­jev­skog as­fal­ta.

 

foto: Printscreen/ Youtube

Pucnjava se dogodila ne­ko­li­ko mi­nu­ta po­sle po­no­ći u re­sto­ra­nu "Rib­njak" u nase­lju To­plik, ko­ji se na­la­zi u Is­toč­nom No­vom Sa­ra­je­vu.

 

U pucnjavi su tada lak­še povređeni i Zo­ri­ca Jo­van­čić, su­pru­ga vla­sni­ka restora­na, i Stje­pan - Bra­co La­za­re­vić, a Toplićeva je posle ovog nemilog događaja objavila autobiografsku knjigu Ponovo rođena u kojoj je opisala mučne detalje oporavka koji je trajao skoro dve godine.

 

Ubistvo Spaića priznao je 2011. godine Milenko Lakić, član kriminalne grupe iz Republike Srpske, koji je svom zatvorskom kolegi ispričao da je ubio Spaića kao osvetu za ubistvo Darka Ašanina. Lakić nije naveo zašto je Spaić platio ubistvo Ašanina, niti ko je njemu dao novac da osveti Ašaninovu smrt.

 

Kurir.rs

Foto: Printscreen/ Youtube

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...