Najnovije vesti

DODIK O PUTINOVOJ POSETI SRBIJI: To je jasan simbol i poruka mira
Foto: EPA, AP/Mikhail Klimentyev

otvoreno

DODIK O PUTINOVOJ POSETI SRBIJI: To je jasan simbol i poruka mira

Bosna i Hercegovina

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je da je predstojeća poseta predsednika Rusije Vladimira Putina Beogradu jasan simbol i poruka mira, prijateljstva i podrške Srbiji i srpskom narodu u celini.

Dodik je istakao da će se sigurno sresti sa Putinom, ali da još nije do kraja definisan format sastanka, te podsetio da Srpska ima dobru saradnju i veze sa Rusijom.

 

On je za današnji Glas Srpske ocenio da su za Republiku Srpsku veoma važni svi kontakti i razgovori, posebno sa značajnom i snažnom državom kakva je Rusija, koja je pokazala svoju objektivnost u sprovođenju Dejtonskog mirovnog sporazuma.

 

"U tom pogledu veoma smo zahvalni Rusiji i njenom doprinosu na očuvanju mira i stabilnosti. Globalni odnosi danas su drugačiji nego pre deset-dvadeset godina, a Rusija je, u momentu kada je stvarana Republika Srpska imala daleko težu situaciju. Vratila se na geostratešku poziciju sveta i za nas treba da bude važno, da osim dobrih odnosa sa EU i SAD, imamo dobre odnose i sa Rusijom. Do toga nam je stalo, gradimo to i činimo da svaki naš sastanak bude doprinos jačanju te saradnje i dobrih odnosa", rekao je Dodik.

On je dodao da je Putinova poseta Srbiji važna, jer je reč o jednom od najvažnijih i najmoćnijih lidera sveta, zemlje koja je prijatelj Srpske, Srbije i srpskog naroda i koja se bori za očuvanje principa miroljubivih odnosa među narodima, koju je Putin podigao i postavio na mesto jedne od najvažnijih svetskih sila.

 

Dodik je zaključio da Putinova poseta Srbiji pokazuje koliko je i ruski lider zainteresovan za to da Srbija bude stabilna.

 

Predsednik Rusije Vladimir Putin trebao bi da u četvrtak, 17. januara, četvrti put poseti Srbiju i sastane se sa političkim vrhom te zemlje i razmeni stavove o aktulenoj situaciji na domaćoj i globalnoj pozornici, dešavanjima na Kosovu i Metohiji, te srpsko-ruskim odnosima i nastavku saradnje određenim projektima.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...