SRBI KOD BOSANSKOG GRAHOVA NE PAMTE OVAKVU ZIMU: Sela Tiškovac i Preodac odsečena od sveta! I čitava REPUBLIKA SRPSKA pod snegom (FOTO, VIDEO)
Foto: Z.Š.

ZIMA BAŠ STEGLA

SRBI KOD BOSANSKOG GRAHOVA NE PAMTE OVAKVU ZIMU: Sela Tiškovac i Preodac odsečena od sveta! I čitava REPUBLIKA SRPSKA pod snegom (FOTO, VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Srpska sela Tiškovac i Preodac na području federalne opštine Bosansko Grahovo i dalje su odsečena zbog obilnih snežnih nanosa, rekao je Srni vršilac dužnosti načelnika opštine Nikola Čeko.

"Putevi prema selima Preodac i Tiškovac i dalje su neprohodni. U dogovoru sa kantonalnom Civilnom zaštitom danas ćemo zajedničkim snagama, uz pomoć adekvatne mehanizacije, pokušati doći i do najudaljenijih mesta", rekao je Čeko.

On ističe da je iz Republike Srpske ponuđena pomoć u mehanizaciji za čišćenje puteva od snega koji pravi velike probleme srpskim povratnicima u federalnoj opštini Bosansko Grahovo.

"Iz Republike Srpske bi stigla adekvatna mehanizacija koja bi došla i do najudaljeniijih sela koja su odsečena zbog snežnog pokrivača koji ponegde dostiže visinu iznad jednog metra", rekao je Čeko.

Iako je visok sneg uobičajen za ove krajeve, stanovnici ove srpske povratničke opštine u Federaciji BiH kažu da odavno nije bilo ovakve zime.

U većini predela u Republici Srpskoj jutros pada sneg

Kako su meteorolozi najavili i narednih dana očekuju nas snežne padavine i povećanje snežnog pokrivača.

foto: Atvbl.com

U Banjaluci je jutros u 7 časova izmereno 12 centimetara snega.

foto: Atvbl.com

Iz Auto-moto Saveza RS navode da je većina putnih pravaca ovoga jutra u RS prohodna, ali da se zbog sježnih padavina i poledice saobraćaj odvija usporeno.

Sneg je i na području Prijedora.

foto: Atvbl.com

Zabelilo je i u Doboju.

Visina snega jutros u 7 časova na Han Pijesku iznosila je 72 centimetra, Čemernom 54, Mrkonjić Gradu 39, Mrakovici 37, Srebrenici 24, Sokocu 23, Nevesinju 15, Bijeljini 11 centimetara.

Kurir.rs/ Agencije/ Atvbl.com

Foto: Ž. S./ Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track