Najnovije vesti

BAKIROV BIVŠI MINISTAR PIJAN PREBIO GOSTE I DEMOLIRAO KAFIĆ, VLASNIK PREPLAŠEN: Bojim se za svoj život i živote moje porodice (FOTO)
Foto: Avaz.ba

DIVLJANJE U ŽIVINICAMA

BAKIROV BIVŠI MINISTAR PIJAN PREBIO GOSTE I DEMOLIRAO KAFIĆ, VLASNIK PREPLAŠEN: Bojim se za svoj život i živote moje porodice (FOTO)

Bosna i Hercegovina

Abdulah Zukić, bivši ministar poljoprivrede i šumarstva u Vladi Tuzlanskog kantona, član SDA, sinoć je, prema rečima vlasnika kafića “Avenija” Aldina Paprikića u Živinicama, s još nekoliko saučesnika demolirao njegov objekat i nekolicini gostiju naneo povrede.

Inače, Zukić je predsednik Upravnog odbora Doma zdravlja Živinice i član Kantonalnog odbora SDA Tuzla.

Kako je rekao Paprikić, Zukić je bio pijan i ovo mu nije prvi put da izaziva incidente u njegovom kafiću. S njim je, kako je pojasnio Paprikić, bio i njegov stranački kolega Ćazim Mulić, koji je većnik u Opštinskom veću Živinice.

foto: Avaz.ba

"Pili su alkohol tu celu noć. Počeli su da lome i ja sam ih ljudski zamolio da to ne čine jer se gosti plaše njih. U svemu je prednjačio Zukić, koji je bio jako agresivan. Pokušavao sam da im objasnim da je to moj hleb, da mi ne kvare posao, ali uzalud. Mi smo šehidska porodica, majka je digla kredit da bih ja mogao da otvorim kafić. Zapošljavam petoro ljudi", kaže Paprikić.

On je, kako kaže, nakratko napustio objekat, a za to vreme Zukić je pozvao nepoznate mladiće koji su mu se pridružili u maltretiranju gostiju.

"Kada sam se vratio, zatekao sam isprepadane goste i kafić koji je bio demoliran. Jednog momka posekli su po ruci, dok je jedna devojka zadobila povrede glave. On se ponaša kao da mu niko ne može ništa. Pozvao sam policiju. Oni su poslali jednu patrolu, ali kada su videli koliki je belaj, pozvali su pojačanje pa su došli ovi iz interventnog voda. Dao sam izjavu policiji, ali se ne nadam da će se nešto promeniti. Svestan sam da ću sada trpeti svakojake pritiske od njih, ali, ako popustim, oni će nastaviti da sve maltretiraju oko sebe. Jedan od Zukićevih kabadahija našamarao je njegovog kolegu iz SDA koji je, takođe, većnik jer je smirivao situaciju. Ne znam zašto mi to rade i zašto žele da mi unište posao. Sada se plašim za svoj život i živote članova moje porodice. Policija je ovo samo zabeležila, nisu nikoga uhapsili", kaže sa strahom Paprikić.

Kako su potvrdili iz MUP-a TK, Zukić se tereti za narušavanje javnog reda i mira i krivično delo oštećenje tuđe stvari.

Inače, Zukić, koji trenutno obavlja funkciju zamenika direktora “Horizontale”, optužen je 2017. godine za primanje mita dok je obavljao funkciju ministra.

Kurir.rs/ Avaz.ba/ A. Aljimi

Foto: Avaz.ba

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...