Najnovije vesti

SRBI U LIVANJSKOM POLJU ZBOG SNEGA NE MOGU NI DA SAHRANE NAJMILIJE: Smetovi viši od metar, komunalci ne čiste puteve, mi smo stari i bolesni, ne možemo lopatama!
Foto: Z.Š.

ZAVEJANA I GROBLJA

SRBI U LIVANJSKOM POLJU ZBOG SNEGA NE MOGU NI DA SAHRANE NAJMILIJE: Smetovi viši od metar, komunalci ne čiste puteve, mi smo stari i bolesni, ne možemo lopatama!

Bosna i Hercegovina

Srpska sela u Livanjskom polju Sajković, Gubin i Provo i dalje su zavejana, a najteža situacija je u selu Gubin gde zbog zavejanih ulica ne mogu da obave sahranu, pa je potrebna pomoć livanjskog Komunalnog preduzeća, rekao je radnik na održavanju seoskog groblja Živko Vukovljak.

"U protekla dva dana oko petnaestak centimetara novog snega je palo, pa sada visina snega iznosi oko jedan metar. Ulice se potpuno zavejane, a nanosi snega ponegde iznose i više od metra i po", rekao je Vukovljak.

Komunalno preduzeće u čijoj je nadležnosti je da održava puteve nije pročistilo zavejane ulice, naveo je Vukovljak.

"Danima nismo u mogućnosti da obavimo sahranu u selu. U selu su većinom stari i bolesni koji nisu u stanju da sneg čiste lopatama", rekao je Vukovljak.

On je apelovao da livanjsko Komunalno preduzeće dođe u pomoć.

"Ovo je očigledan primer kako žive Srbi na ovom području. Nikoga ne zanima ni da li smo živi, a ne da li nam treba nešto. Sada nam je pomoć jako potrebna, jer sahrana koju treba da obavimo trebala bi da bude danas su 12.00 časova, a mi lopatama treba da čistimo kako bismo stigli do groblja", naglasio je Vukovljak.

U livanjskom Komunalnom preduzeću rekli da je šef, koji jedini može da da izjavu, odsutan i da su na području celog Livna teški uslovi.

Kurir.rs/ RTRS

Foto: Z. Š.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...