DODIK: Svi sastanci sa evropskim zvaničnicima su bili kvalitetni (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

otvoreno

DODIK: Svi sastanci sa evropskim zvaničnicima su bili kvalitetni (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Briselu, nakon sastanka sa predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom, da su sastanci, na kojima su razmenjena mišljenja o najvažnijim pitanjima, bili kvalitetni.

"Danas smo imali kvalitetne razgovore sa Junkerom, Hanom i njihovim saradnicima koji rade na pitanjima pridruživanja i proširenja. Takođe, sastanak smo imali i sa Tuskom", naveo je Dodik, prenela je Radio televizija RS.

Rekao je da su svi sastanci, i juče i danas bili kvalitetni u smislu razmene mišljenja o najvažnijim pitanjima. On je istakao da je najvažnije pitanje za BiH i Evropsku uniju dostavljanje Upitnika.

"Verujem u pozitivno mišljenje članica EU, kako bi nas oni ohrabrili u nameri da dobijemo status kandidata", rekao je Dodik. Sastancima su prisustvovali i članovi Predsedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić.

Članovi Predsedništva BiH juče su razgovarali sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini, a na današnjem sastanku sa Hanom nenajavljeno im se pridružio predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track