PISMO BAKIRU TRESE BiH: Da Vas TAKVOG nema, gde bi nam bio kraj?! U idućoj godini nahranite kerove i ništa ne dirajte!
Foto: EPA / Hayoung Jeon

ŽESTOKA PROZIVKA

PISMO BAKIRU TRESE BiH: Da Vas TAKVOG nema, gde bi nam bio kraj?! U idućoj godini nahranite kerove i ništa ne dirajte!

Bosna i Hercegovina -

Na mejl adresu Bakira Izetbegovića stiglo je tradicionalno novogodišnje pismo nonarke i kolumnistice Kemije Hodžić.

Pismo prenosimo u celosti i u originalu.

"Poštovani siromašni predsjedniče Bakire,

znam da kasnim sa novogodišnjom čestitkom koji dan no i Vaše ekonomske reforme kasne za Evropom koje stoljeće, shodno tome vjerujem da ćete imati razumijevanja za moj nemar.

Za početak želim da Vam poželim sretnu i berićetnu Novu godinu u ime svih Bošnjaka koji u Vama vide spas od zlih sila koje su ih snašle, a kako i sami izjaviste jedne prilike: „Da me nema ovakvog, ne bi bilo dobro u BiH“, želim da Vas zdravlje služi kao što Vas je i do sada služilo, jer da Vas „takvog“ nema, gdje bi nam bio kraj!? Uostalom, čujem siromašni moj predsjedniče Bakire da ste izgubili i pravo na zdravstveno osiguranje obzirom da se niste u roku od trideset dana prijavili u Službu za zapošljavanje, pa se više ne možete besplatno liječiti ni kod supruge Vam Sebije. Sramota!

Kad smo već kod profesorice, doktorice Izetbegović Sebije, siromašni moj predsjedniče, želim da Vas pitam, onako u povjerenju, između nas, jeste li ikada bili žrtva nasilja u porodici? Teroriše li ona Vas, onako kako teroriše uposlenike i novinare? Morate li i Vi, kao i doktori joj ustajati kada ulazi u prostoriju i apalaudirati na svaku njenu rečenicu? Doduše nije to sad ni bitno obzirom da nemate zdravstveno osiguranje, a psihologa platiti ne možete jer ste siromašni, nego mi žao, ozbirom da sam Vam davno savjetovala da umjesto Džaferovića za Predsjedništvo kandidujete Sebiju. Osim što biste izbjegli bijedu u kojoj se trenutno nalazite, ne biste se morali mučiti sa Dodikom oko one zastave i izmišljati inicijative o promijeni imena entiteta Republika Srpska, jer bi kraj Sebije, Mile od Laktaša bio leptirić. Ustalom, na osnovu dokumentacije o radu KCUS – a koju je predstavila novinarima, vidi se da je štediša žena, jes’ da je malo zaboravila da prioritet zdravstvenih ustanova nije ušteda nego briga o pacijentima, al’ Bože moj, koga briga o pacijentima, brine li se ko o Vama moj siromašni predsjedniče!?

Voljeni moj siromašni predsjedniče Bakire, nadam se da će Vam onih milion konvertibilnih maraka nepokretne imovine koju posjedujete sudeći po imovinskom kartonu biti dovoljno da preživite do nove fotelje, no moram da Vam kažem, da ste vodili nakaradnu politiku koja je preko dvjesto hiljada građana BiH natjerala da napuste svoju domovinu, ekonomske reforme kojima ste obećavali blagostanje su unazadile privatni sektor a bošnjački narod u Republici Srpskoj, kojeg ste se sjetili tek prije koji dan, godinama, zahvaljujući Vašem nemaru i neradu trpi diskriminaciju. Poštovani, siromašni predsjedniče Bakire, građani Vam odlaze zato što Vi državu voditi niste znali, a sve su prilike da Vam i nasljednik to činiti ne zna. Ostaju Vam samo oni koji su glasali za Vas i slične Vama, dakle samo oni koje ste uhljebili u državne firme i od njih stvorili glasačku mašineriju koja ne želi promjene jer im je sasvim dobro i bez njih. Dragi moj predsjedniče, dok ste Vi otvarali trotoare građani su Vam rovili po kontejnerima, dok ste Vi pojašnjavali zašto Vam se supruga vozi u Vašem službenom automobilu bolesnici su ispaštali jer nisu dobili adekvatnu zdravstvenu skrb, dok ste Vi obećavali kule i gradove pametni i sposobni građani su napuštali ovu državu jer ni prosječan život dobiti nisu mogli, a sve su prilike da stranačku politiku ni u narednim godinama mijenjati nećete.

Selame prenesite Sebiji, recite joj da nahrani kerove i nek’ ništa ne dira.

Vaša Ja.

Kurir.rs/ Salines.info/ Kemija Hodžić

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track