NIGDE ON NEĆE: Bivšem ministru policije BIH Aliji  Delimustafiću ukinuto rešenje o kauciji, OSTAJE U ZATVORU!
Foto: Avaz.ba

osumnjičen za prevaru

NIGDE ON NEĆE: Bivšem ministru policije BIH Aliji Delimustafiću ukinuto rešenje o kauciji, OSTAJE U ZATVORU!

Bosna i Hercegovina -

Vrhovni sud FBiH delimično je uvažio žalbu Tužilaštva Kantona Sarajevo i ukinuo rešenje o kauciji od milion maraka (pola miliona evra) Aliji Delimustafiću, bivšem ministru policije BIH.

Delimustafić je optužen da je organizovao kriminalnu grupu koja je, između ostalog, nezakonito knjižila i preprodavala nekretnine uglavnom umrlih osoba na području Kantona, čime je stekla protivpravnu imovinsku korist veću od 10 miliona maraka (5 miliona evra).

Predmet je vraćen na ponovno odlučivanje Kantonalnom sudu, a Delimustafić ostaje u pritvoru, javlja portal Klix.ba. Sudsko veće Kantonalnog suda u Sarajevu donelo je sredinom januara rešenje da Alija Delimustafić bude pušten uz kauciju od milion maraka.

Da bi izašao iz pritvora bilo je potrebno da rešenje postane pravosnažno, što se nije dogodilo.

Delimustafić je optužen u predmetu "Pravda". Osumnjičen je da je kriminalnu grupu organizovao od 2009. do 2016. godine, a u optužnici je navedeno da su u sudskim postupcima koje je vodila sudija Lejla Fazlagić Pašić nekretnine sa umrlih knjižili na članove organizacije i rodbinu, a potom su ih sklapanjem ugovora prodavali trećim osobama.

Kurir.rs/Index.hr

Foto Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track