Najnovije vesti

SUROVI UBICA MUDŽAHEDIN IMA SPISAK ZA ODSTREL?! KONJIC DANIMA U STRAHU: Opsadno stanje, policija na svakom koraku, a Gačiću ni traga!
Foto: Avaz.ba, Printsceen/Facebook

U ZATVORU PRAVIO LISTU ZA LIKVIDACIJU

SUROVI UBICA MUDŽAHEDIN IMA SPISAK ZA ODSTREL?! KONJIC DANIMA U STRAHU: Opsadno stanje, policija na svakom koraku, a Gačiću ni traga!

Bosna i Hercegovina

Potraga za Edinom Gačićem, osumnjičenim za ubistvo u Konjicu, ne daje rezultate. Iako je na terenu dovoljan broj policajaca koji su dobili i specijalnu opremu, Gačiću ni traga.

Juče su policajci Hrvatsko-neretvanskog kantona priveli u Stocu osobu za koju je dojavljeno da je ubica iz Podorašca, što se kasnije ispostavilo kao pogrešno.

Sve dok Gačić nije iza rešetaka, Konjičani će živjeti u strahu.

Postoji nezvanična priča koja se uveliko pronosi, da je Gačić, navodno, odranije imao spisak osoba koje namerava da likvidirati. Ovu informaciju u policiji nisu mogli da potvrde. Ljudevit Marić, portparol MUP HNK, izjavio je da se potraga za osumnjičenom osobom nastavlja.

"Proveravamo sve informacije sigurnosnih agencija. Reagujemo i na dojave građana. Ima nekih pomaka" bilo je sve što je mogao saopštiti Marić.

Ulazna vrata koja vode u prizemlje njegove kuće na kraju sela su širom otvorena, iako tu policije nije bilo. Vrata koja vode na sprat kuće bila su zabarikadirana daskama i metlom.

U neposrednoj blizini Gačićeve kuće s porodicom živi Safet Prguda, koji je jedini bio spreman da govori za medije.

"Čuo sam da je tek izašao iz zatvora i da nije psihički stabilna osoba. Nije mi bilo svejedno da takva osoba živi u mom komšiluku, ali šta sam mogao, svako ima pravo da kupi nekretninu i nastani se gde želi. Mogu vam reći da nismo zadovoljni radom policije. Evo, kao što vidite, njih u selu nema, samo se provozaju i odu, a mi opet ostanemo sami" rekao nam je Prguda.

Edin Gačić već je odrobijao kaznu za dva ubistva. Po završetku rata u BiH, ubio je saborca ozloglašenog pokreta El mudžahedin, za šta je osuđen na osam godina zatvora. Već 2002. godine, nakon odležane dve trećine kazne, tokom slobodnog vikenda ubio je i vlastitu majku. Kantonalni sud 2003. godine osudio ga je na 20 godina zatvora, u objedinjenoj presudi za oba ubistva.

Mediji prenose da je direktor Kazneno-popravnog zavoda u Bihaću, gde je Gačić odslužio deo kazne, upozoravao centre za socijalni rad i policiju da Gačić priprema novo ubistvo, ali i da mu je potrebna stručna pomoć.

Kurir.rs/ Dnevni avaz

Foto: Avaz.ba i Printscreen/ Facebook

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...