PORTAL INSAJDER: Serijski ubica Gačić bio je registrovani član odreda El mudžahid! Klao i ubijao koga je stigao - I ROĐENU MAJKU!
Foto: Youtube/Printscreen

TRAŽE GA NA SVE STRANE

PORTAL INSAJDER: Serijski ubica Gačić bio je registrovani član odreda El mudžahid! Klao i ubijao koga je stigao - I ROĐENU MAJKU!

Bosna i Hercegovina -

Serijski ubica Edin Gačić za vreme rata bio je pripadnik zloglasnog koljačkog odreda El mudžahid.

To piše portal Insajder, koji ima svih boraca tog zloglasnog odreda, čiji su se pripadnici "proslavili" brojnim stravičnim zločinima nad zarobljenim srpskim i hrvatskim vojnicima i civilima.

Na navedenom spisku, koji se nalazio u komandi Trećeg korpusa tzv. Armije BiH, a pod čijom ingerencijom se inače nalazio odred El mudžahid, Gačić je evidentiran pod rednim brojem 687. Prema toj evidenciji, Gačić se mudžahedinskom odredu priključio 20. septembra 1995. i u njemu je bio do 24. decembra iste godine.

Manijakalni ubica, koji se sumnjiči da je juče kod Tarčina ubio svoju već četvrtu žrtvu, policajca Federalne uprave policije Mahira Begića, svoj prvi registrovani zločin počinio je 6. avgusta 1998, kada je šrafcigerom ubio svog bivšeg saborca iz El mudžahida Ismeta Gunića.

Zbog tog ubistva osuđen je 1999. na 14. godina zatvora, a kada je u avgustu 2002. dobio slobodan vikend u Zenici je ubio svoju majku Sifetu sa dva hica iz pištolja. Nakon tog zločina osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 20 godina, koju je izdržavao u Zenici i Bihaću.

foto: Facebook/Printscreen

Kada je 2017. godine Gačić izašao na slobodu, prijavio se da živi u Banjaluci, gde je inače i rođen, a MUP Republike Srpske ga je registrovao kao izuzetno opasnu osobu. Gačić je, navodno, poslije izlaska iz zatvora nekoliko mjeseci zaista i živio u Banjaluci, a zatim je prodao deo svoje porodične kuće u naselju Novoselija i odselio se u Konjic.

Tamo je prije šest dana ubio trgovca Sauda Sultanića.

Od tada se nalazi u bekstvu.

Kurir.rs/Insajder/RTRS

Foto: Printscreen YouTube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track