Najnovije vesti

DODIK I ČOVIĆ U MOSTARU: Pozivamo Bošnjake da se konsoliduju! Nedopustivo je da se ovako kasni!
Foto: printscreen RTRS

poziv na saradnju

DODIK I ČOVIĆ U MOSTARU: Pozivamo Bošnjake da se konsoliduju! Nedopustivo je da se ovako kasni!

Bosna i Hercegovina

MOSTAR - Predsednici Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik i Dragan Čović izjavili su nakon današnjeg sastanka u Mostaru da su još više produbili saradnju te dve stranke i najavili da će se ona preneti sa centrala i na niže stranačke nivoe.

Navodi se da je Čović kazao da će obojica raditi na zbližavanju hrvatskog i srpskog naroda, kao i da će pozvati treći narod u BiH (Bošnjake) na saradnju.

Dodik, koji je i predsedavajući Predsedništva BiH, rekao da je potrebno da se zvaničnici SNSD i HDZ periodično sastaju kako bi odgovorili na izazove, a to je u ovom momentu zastoj u formiranju vlasti na nivou BiH.

 

"Nedopustivo je da se ovako kasni. Treba da imamo u vidu da je hrvatska i srpska reprezentacija već odavno jasna. Čekamo da se u okviru bošnjačke strukture konsoliduje ta politička volja i da se konačno nađemo u parlamentu i da radimo poslove koji su propisani zakonom i ustavom", poručio je Dodik.

 

On je rekao da mu se čini da je (bošnjačka) opstrukcija formiranja vlasti evidentna, ali je najavio da će se i na to imati odgovor, ukoliko se u narednim danima ne raščisti situacija. Dodik je kazao da će SNSD podržati izmene izbornog zakonodavstva koje traži HDZ, naglasivši da je zahtev hrvatske strane fer i da se spreči da jedni drugima biraju političke predstavnike.

 

"Bez obzira na različite ideološke pristupe, BiH je zemlja dva entiteta i tri naroda. Pokušaj stalnog zauzimanja pozicija koja pripada drugima osnovni je problem", naveo je Dodik.

 

Kurir.rs/RTRS

Foto printscreen RTRS

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...