GALIJAŠEVIĆ UVEREN: Gačić ima jatake koji ga skrivaju, to su njegovi bivši saborci mudžahedini
Foto: Printscreen YouTube

poteRa za monstrumom

GALIJAŠEVIĆ UVEREN: Gačić ima jatake koji ga skrivaju, to su njegovi bivši saborci mudžahedini

Bosna i Hercegovina -

Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević tvrdi da serijski ubica Edin Gačić ima pomagače koji ga skrivaju od policije.

Podsetimo, Gačić se već osmi dan nalazi u bekstvu iako za njim traga nekoliko hiljada policajaca na relativno malom prostoru od Konjica do Sarajeva. Galijašević tvrdi da pomahnitali ubica sigurno ima jatake i da su oni najverovatnije Gačićevi bivši saborci iz odreda "El mudžahid" ili neki drugi radikalni islamisti.

Gačić
Gačićfoto: Youtube/Printscreen

"Prostor na kojem se Gačić nalazi je teritorija gde je za vreme rata delovala Četvrta muslimanska brigada kojoj je komandovao sadašnji glavni imam Džamije kralj Fahd u Sarajevu, Nezim Halilović Muderis. S druge strane, ne zaboravite da je Gačić bio pripadnik odreda "El mudžahid". Ako pogledamo razlike u lekarskim nalazima i analize njegovog stanja videćemo da su jednog fanatika i profesionalnog ubicu proglasili neuračunjivim, a istovremeno ga nisu poslali na lečenje već su ga držali u zatvoru, što je besmisleno. On je bio prikrivena pretnja. Takvih ubica, kao što je Gačić, u odredu je možda bilo oko 300, ali taj broj je sasvim dovoljan da sada mogu jedni drugima da pružaju podršku", kaže Galijašević.

On, između ostalog, smatra da su sadašnji Gačićevi zločini rezultat planiranih bezbednosnih propusta i rizika.

"Gačić nije praćen ni nadziran dovoljno, niti je adekvatno procenjen. Radi se o patološkom ubici, a ne kako piše u izveštajima "šizoidno-paranoidnoj osobi". On je pre svega devijantan karakter i fanatik. Ubistva koja je počinio bila su iz ubeđenja, jer on smatra da to tako treba. Takve su budale išle da ratuju u Siriju, a sada ih ovde puštamo na slobodu. Gačić se skriva po kućama i sigurno ima pomagače među istim takvim kakav je i on", tvrdi Galijašević.

Kurir.rs/RTRS Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track