MESTO GDE JE GAČIĆ LIKVIDIRAN POZNATO PO TEŠKIM ZLOČINIMA: Tamo su se krile brutalne ubice, a među njima i najpoznatiji begunac bivše Jugoslavije! (VIDEO)
Foto: printscreen Avaz.ba

mesto još pod blokadom

MESTO GDE JE GAČIĆ LIKVIDIRAN POZNATO PO TEŠKIM ZLOČINIMA: Tamo su se krile brutalne ubice, a među njima i najpoznatiji begunac bivše Jugoslavije! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Višestruki ubica Edin Gačić ubijen je u okršaju sa policajcima posle velike potere koja je trajala čak devet dana.

Gačić je lociran u mestu Lepenica kod Kiseljaka u središnjoj Bosni, gde su ga okružile policijske jedinice. On je zapucao prema policajcima, a onda je ubijen u razmeni vatre, prilikom koje je povređen i pripadnik specijalaca. Ubrzo osle okršaja policija je blokirala sve prilaze mestu na kojem je lociran i ubijen Gačić.

Međutim osim toga što je serijski ubica likvidiran, pažnju medija u BiH privukao je i podatak da se to dogodilo upravo u Lepenici. Kako piše Dnevni avaz, to naselje, koje nema ni 3.000 stanovnika, već decenijama potresaju ubistva i u u njemu se često skrivaju okoreli kriminalci.

Oni u tom području pokušavaju da nađu izlaz prema Fojnici, Kiseljaku, a onda dalje prema Travniku, Sarajevu ili Mostaru. Štaviše, iz lepeničkog sela Žeželevo je Junuz Kečo Kuduz, jedan od najpoznatijih ubica sa područja Bosne i Hercegovine, koji je bio najpoznatiji begunac u bivšoj Jugoslaviji.

Zloglasni Kuduz je u martu 1985. u naletu ljubomore ubio suprugu Rasemu Fazlibašić, a sve pred očima usvojene ćerke Sanele. Posle zločina on se desetak dana skrivao po okolnim šumama i napokon je uhvaćen u Budvi.

Osuđen je na 15 godina zatvora u Foči, ali ih zbog rata nije do kraja odslužio. Pridružio se Armiji BiH i poginuo 1993. zajedno sa svojom tada 14-godišnjom Sanelom. Kako piše Dnevni avaz, snajperista ih je pogodio nedaleko od Kečinog kućnog praga, u lepeničkom selu Gojkovac.

Godinama kasnije, u leto 2013., lepenički kraj potresao je još jedan strašan zločin. U šumi u Čubrenu pronađena su tela dvojice muškaraca, a policija je raspisala poternicu za Markom Trogrlićem zvanim Breza. Trogrlić je osumnjičen da je 26. jula ubio Marka Marjanovića, komšiju iz Čubrena, i njegovog brata Slavka Marjanovića.

Pričalo se da je povod za ubojstva bila svađa oko međe. I Trogrlić se tada dao u beg, skrivao se po istim šumama kao i gore spomenuti Kečo, a njegovo telo policija je pronašla posle deset dana potrage.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto printscreen Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track