TREBALO JE DA BUDE NA PSIHIJATRIJI, NE NA SLOBODI Lukač: Edin Gačić je u Banjaluci bio pod totalnim nadzorom
Foto: Printscreen RTRS

ubijen serijski ubica

TREBALO JE DA BUDE NA PSIHIJATRIJI, NE NA SLOBODI Lukač: Edin Gačić je u Banjaluci bio pod totalnim nadzorom

Bosna i Hercegovina -

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je višestruki ubica Edin Gačić tokom boravka u Banjaluci bio pod totalnim nadzorom pripadnika MUP-a i da je verovatno trebalo da bude na psihijatrijskom lečenju, a ne na slobodi.

"Sada moramo da pričamo o nekim zakonskim mogućnostima i nadležnostima. Da li je obavezno psihijatrijsko lečenje, nekada je bilo, i čuvanje u zdravstvenim ustanovama. Međutim, neke zakonske norme su promenjene", izjavio je Lukač u Doboju.

Lukač je istakao da se Gačić, nakon puštanja iz zatvora, pojavio u Banjaluci, jer je rođen u tom gradu, i bio je pod punim policijskim nadzorom MUP-a Srpske, ali mu se verovatno nije svidelo što je kontrolisan svakodnevno, pa je napustio Banjaluku i preselio se u Federaciju BiH.

Gačić
Gačićfoto: Youtube/Printscreen

"I ranije je bilo signala od ljudi koji su sa njim bili u dodiru da je reč o veoma opasnom čoveku koji je, verovatno, trebalo da bude na psihijatrijskom lečenju, a ne na slobodi", izjavio je Lukač.

On je rekao da ne može da komentariše postupke i nadležnosti federalnog MUP-a, uz ocenu da je Gačić načinio monstruozne zločine i na kraju završio kao i svaki monstrum.

Gačić, koji je ubijen u utorak, osumnjičen je za ubistvo trgovca u kod Konjica 6. februara, i policajca Mahira Begića 9. februara u Suhodolu kod Tarčina.

Pre ovih, počinio je još dva ubistva. On je 1998. godine ubio saborca Ismeta Gunića, a 2002. godine život je oduzeo svojoj majci.

Bio je pripadnik zloglasnog odreda "El mudžahid".

Kurir.rs/RTRS Foto: RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track