NELSON NA BOSANSKOM JEZIKU POSLAO PORUKU GRAĐANIMA BiH: Radujem se poseti zajednicama širom zemlje kako bih čuo kakvoj budućnosti se nadate
Foto: Facebook/Printscreen

zamenio morin kormak

NELSON NA BOSANSKOM JEZIKU POSLAO PORUKU GRAĐANIMA BiH: Radujem se poseti zajednicama širom zemlje kako bih čuo kakvoj budućnosti se nadate

Bosna i Hercegovina -

Erik Nelson, novi ambasador SAD u Sarajevu, poručio je građanima BiH da se raduje novoj dužnosti i poseti zajednicama širom te zemlje kako bi se, kako kaže, upoznao sa istorijom, kulturom i raznolikošću te prelepe zemlje i kako bi od naroda čuo kakvoj se budućnosti nadaju.

Nelson je, u video-poruci objavljenoj na svom Fejsbuku, rekao da želi da čuje kakvoj budućnosti se građani nadaju, za sebe i buduće generacije.

"Kao unuk slovačkih i skandinavskih imigranata ponosan sam na raznolikost koja je SAD učinila velikom nacijom. Takođe sam ponosan što sam službenik koji je prvo predstavljao svoju zemlju kao volonter mirovnog korpusa u Liberiji, a poslednjih 30 godina kao diplomata. Radujem se poseti zajednicama širom BiH kako bih se upoznao sa istorijom i kulturom vaše zemlje i čuo kakvoj budućnosti se nadate za sebe i buduće generacije. SAD će nastaviti da daju podršku ljudima koji danas rade na izgradnji sigurnije i prosperitetnije zemlje u kojoj poštovanje vladavine prava i efikasna vlada služe svim građanima BiH", naveo je Nelson.

Nelson je pritom govorio na svim jezicima naroda u BiH - bosanskom, srpskom i hrvatskom.

Inače, Nelson će na poziciji ambasadora SAD u Sarajevu zameniti Morin Kormak.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track