Najnovije vesti

HAOS NA GRANICI BiH I HRVATSKE! PAO SISTEM: Sve stoji na većini prelaza, KILOMETARSKE KOLONE, evo gde je najgore! (FOTO)
Foto: Uprava carina Srbije

ČEKA SE SATIMA!

HAOS NA GRANICI BiH I HRVATSKE! PAO SISTEM: Sve stoji na većini prelaza, KILOMETARSKE KOLONE, evo gde je najgore! (FOTO)

Bosna i Hercegovina

Zbog pada sistema za proveru biometrijskih dokumenata na većini graničnih prelaza između BiH i Hrvatske trenutno je obustavljen saobraćaj i formiraju se duge kolone vozila.

Radi se o GP Izačić, Orašje, Šamac, Brčko, Brod, Velika Kladuša, Kostajnica, Kozarska Dubica, Donja Gradina, Gradiška i Doljani.

Iz sektora za granicu MUP-a Republike Hrvatske je rečeno da je došlo do kvara koji se retko dešava, ali da ekipe rade na otklanjanju.

 

foto: Klix.ba/ GP Bosanski Brod

"Radimo sve da što pre uspostavimo sistem. Putnici se moraju zabeležiti jer je Hrvatska zemlja EU. Dajemo sve od sebe."


Na jugozapadu BiH prelaz je onemogućen u potpunosti, dok na GP Izačić građani EU mogu prelaziti, a državljani BiH i trećih zemalja ne mogu zbog toga što ne radi sistem za proveru biometrijskih dokumenata.

 

foto: Klix.ba/ GP Bosanski Brod, Klix.ba/ GP Bosanska Gradiška

"Usled pada sistema graničnih provera Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske danas od 10.30 sati u različitim intervalima onemogućen je ili značajno usporen saobraćaj za osobe i vozila preko međunarodnih graničnih prelaza", rekla je portparolka GP BiH Sanela Dujković.

Kada će kvar biti u potpunosti otklonjen, a putnici krenuti nije poznato.

 

Kurir.rs/ Klix.ba

Foto: Uprva Carine Srbije, Klix.ba

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...