Najnovije vesti

DODIK NA OTVARANJU EKONOMSKOG FORUMA U SARAJEVU: Privatizacija u BiH je osigurala nekoliko bogatih porodica, to mora da se menja!
Foto: RTRS

EKONOMSKI FORUM BiH 2019.

DODIK NA OTVARANJU EKONOMSKOG FORUMA U SARAJEVU: Privatizacija u BiH je osigurala nekoliko bogatih porodica, to mora da se menja!

Bosna i Hercegovina

U Sarajevu se održava "Ekonomski forum BiH 2019", čiji je cilj unapređenje poslovnog ambijenta u zemlji, a okupljenima se obratio i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik rekao je kako u BiH postoji stabilnost i da je ona bila manje izložena terorističkim napadima od zemalja Evrope.

 

Dodik je u obraćanju na Ekonomskom forumu kazao da je ohrabren činjenicom da se ekonomija stavlja na dnevni red i da se pokušavaju naći odgovori na izazove.

 

"Mislim da ima energije da se to uradi i da se maknemo od starih navika. Smatram da smo prerano gurnuti na slobodno tržište. Nakon privatizacije izgubili smo i radna mesta i potencijal. Privatizacija koja nam je nametnuta osigurala je nekoliko bogatih porodica koje su usmerene da očuvaju same sebe", rekao je Dodik.

Kako kaže, BiH se sa stanovišta mnogih elemenata mora reformirati počevši od Centralne banke BiH do bankarskog sektora. Dodik je kazao i da se zalaže za dolazak stranih investitora u BiH.

 

"Bez domaćih investitora nećemo moći da napravimo ono što mislimo. U tom pogledu, u okviru debata, trebalo bi tražiti odgovor na pitanje kako obezbediti zamah", rekao je Dodik.

 

On je rekao da je rast BDP-a utemeljen na porastu izvoza pitajući se šta će biti ukoliko se uspori izvoz zbog stanja u zemljama u koje sada BiH izvozi. Istakao je da je BiH usmjerena ka EU i da je dobra vest što će BiH do septembra imati mišljenje Evropske komisije.

 

Kurir.rs/ klix.ba

Foto: RTRS

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...