SAMARDŽIJA DOVEZAO UBICU I ČEKAO GA DA LIKVIDIRA ŠIJANA: Novi detalji sačekuše u Banjaluci (VIDEO)
Samardžija i Šijan (u kružiću), Foto: YouTube prtscr / Dnevni Avaz, Youtube/Printscreen

ubistvo dugo planirano

SAMARDŽIJA DOVEZAO UBICU I ČEKAO GA DA LIKVIDIRA ŠIJANA: Novi detalji sačekuše u Banjaluci (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Stefan Samardžija (24) sa Pala, uhapšen je kao osumnjičeni za ubistvo Damira Ostojića zvanog Šijan (42) , a sada mu je Okružni sud u Banjaluci odredio i jednomesečni pritvor.

Podsetimo, Ostojić je prošlog septembra izrešetan u sačekuši u Banjaluci, a njegova nevenčane supruga Sandra Jošić (40) je tada teško ranjena.

Tužilaštvo Republike Srpske navodi je da je Samardžija kritične noći ukradenom "škodom oktavijom" dovezao ubicu do Kozarske ulice u blizini Šijanove kuće i čekao ga u vozilu.

Ubicu je posle zločina odvezao u nepoznatom pravcu, a "škoda" je zapaljena u šumi u Šešićima kod Gornje Piskavice. Međutim, još se ne zna kojim su vozilom pobegli ni ko ih je, eventualno, vozio.

"Postoji osnovana sumnja da je Samardžija obio i ukrao Škodu u Sarajevu da bi tri dana kasnije sa jednog "pežoa" ukrao tablice. Kola su 31. jula 2018. prevezli na nepoznatu lokaciju u Banjaluci, gde je držana na skrovitom mestu sve do 5. septembra, kad je ubistvo izvršeno", navodi se.

Šijanovo ubistvo je bilo dobro organizovano i dugo pripremano.

Takođe, ukradene tablice evidentirane su 31. jula na auto-putu Sarajevo - Zenica. Prilikom ulaska na auto-put utvrđeno je i da se iza tog vozila kretao plavi "seat", kojim je upravljao Samardžija, a radi se o vozilu koje je u vlasništvu njegovog dede.

Zanimljivo je da je policija izuzela i magnetne kartice koje su sporna vozila koristila za ulazak na auto-put. Na njima su pronađeni DNK tragovi više ljudi, a utvrđeno da su na svim karticama tragovi DNK Stefana Samardžije.

Ostojić i njegova nevenčana supruga Sandra bili su poznati po “životu na visokoj nozi” i uvek su vozili skupe automobile.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja