DRAGAN MEKTIĆ SASLUŠAN U TUŽILAŠTVU BIH: Ovo je zlonamerno! Pitali me otkud znam za špijunsku aferu, pa valjda sam ministar bezbednosti!
Foto: RTRS

PROVERA

DRAGAN MEKTIĆ SASLUŠAN U TUŽILAŠTVU BIH: Ovo je zlonamerno! Pitali me otkud znam za špijunsku aferu, pa valjda sam ministar bezbednosti!

Bosna i Hercegovina -

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić ispitan je u Tužilaštvu BiH u vezi sa izjavama koje je dao u protekla dva dana, a koje se odnose na navodnu špijunsku aferu u BiH

Reč je o Mektićevim tvrdnjama da su hrvatski obaveštajci i diplomate pokušali da vrbuju selefije kako bi prenosili naoružanje u mesdžide u Zeničko-dobojskom kantonu.

Zbog njegovih izjava, ali i natpisa pojedinih medija, Tužilaštvo BiH zvanično je formiralo predmet kako bi hitno proverilo sve ove navode.

Po izlasku iz Tužilaštva Mektić je rekao medijima da smatra da je rad Tužilaštva u ovom slučaju bio tendenciozan.

"Smatram da je ovo Tužilaštvo radilo zlonamerno i tendenciozno. Nije im cilj bio da utvrde šta se dogodilo, već ko je šta rekao", istakao je Mektić prilikom izlaska iz Tužilaštva. Podsetio je i na to da su mnogi ranije izjavljivali da se u BiH nalaze teroristički logori, međutim, opet, kako je izjavio, niko ništa nije poduzeo.

"Potvrdio sam ono o čemu su me bezbednosne agencije obavestile. U Tužilaštvu su me pitali otkud mi ove informacije, a samo sam ih podsetio da sam ja ministar bezbednostii BiH, te da me nadležne agencije svakodnevo obaveštavaju o ovim i sličnim aktivnostima", naglasio je on.

Kurir.rs/RTRS

Foto: RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track