DODIK OSUDIO NAPAD NA NOVOM ZELANDU I PORUČIO: Terorista nema nikakve veze sa Srbima, zločin je dovoljno strašan da bi iko na njemu tako sticao prljave političke poene
Foto: Marina Lopičić

očekuje da svi odgovorni budu kažnjeni

DODIK OSUDIO NAPAD NA NOVOM ZELANDU I PORUČIO: Terorista nema nikakve veze sa Srbima, zločin je dovoljno strašan da bi iko na njemu tako sticao prljave političke poene

Bosna i Hercegovina -

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik najsnažnije je osudio zastrašujući teroristički napad na Novom Zelandu, u kojem su na molitvi ubijeni civili, što ovaj zločin, kako je istakao, čini još užasnijim.

Dodik se nada da će svi odgovorni biti adekvatno kažnjeni, a porodice žrtava dobiti pažnju zajednice u kojoj žive.

"Ne mogu, a da ne primetim da je u medijskom i delu političkog prostora počela bezprizorna kampanja protiv Srba, jer je navodno terorista "bio inspirisan", kako se sugeriše, likovima iz srpske istorije", rekao je Dodik.

foto: EPA

Naglasio je da je potpuno jasno da je napadač državljanin Australije i da nikakve veze nema sa Srbima i ovim prostorom.

"Medijski napisi i političke kvalifikacije koje u prvi plan ne ističu zločin, već navodne motive i sklonosti napadača, ponižavaju ogromne žrtve koje je jutros podnela muslimanska zajednica u Novom Zelandu. Zločin u Novom Zelandu je dovoljno strašan da bi iko na njemu na takav način sticao prljave političke poene", poručio je.

foto: AP

U napadima u džamijama al Nur i Linvud u Krajstčerču poginulo je 49 ljudi.

Policija je privela četiri osobe, među njima i Brentona Taranta (28) koji je preuzeo odgovornost.

Kurir.rs/RTRS Foto: Marina Lopičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track