GRUJIČIĆ O DOŽIVOTNOJ PRESUDI KARADŽIĆU: Ovo je nastavak satanizacije Srba i omalovažavanja srpskih žrtava! Sud je projektovan da štiti interese Bošnjaka
Foto: Youtube/Printscreen, Tanjug/AP/Peter Dejong

reakcija načelnika srebrenice

GRUJIČIĆ O DOŽIVOTNOJ PRESUDI KARADŽIĆU: Ovo je nastavak satanizacije Srba i omalovažavanja srpskih žrtava! Sud je projektovan da štiti interese Bošnjaka

Bosna i Hercegovina -

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić ocenio je da kazna doživotnog zatvora prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, koju je danas izrekao Međunarodni rezidentni mehanizam za krivične sudove u Hagu, predstavlja nastavak satanizacije srpskog naroda i omalovažavanja srpskih žrtava.

"Znajući kako je taj sud do sada radio i kakav je odnos imao prema Srbima, ništa se drugo nije ni moglo očekivati, jer je on formiran i poslušno radi u interesu Bošnjaka, a po nalogu grupe zapadnih sila", izjavio je Grujičić.

On kaže da je taj sud od osnivanja projektovan da po nalogu Zapada štiti interese Bošnjaka, te kategorizaciju rata i zločine u BiH koju su ranije nametnuli zapadni mediji i političari, a Sud u Hagu samo potvrdio nametnuti narativ.

foto: Tanjug/AP/Peter Dejong

"Haški tribunal imao je zadatak da osudi Srbe, a da od odgovornosti oslobodi počinioce zločina nad Srbima i ovom presudom želio je da izvrši svoju obavezu bez obzira na sve dokaze koje, očito, nije ni uzeo u razmatranje", ističe Grujičić.

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu izrekao je danas prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću drugostepenu presudu kojom ga je osudio na kaznu doživotnog zatvora.

Drugostepena presuda izrečena je nakon što su razmotrene žalbe odbrane i tužilaštva na prvostepenu, kojom ga je 2016. godine Haški tribunal osudio na 40 godina zatvora.

Kurir.rs/Atvbl.com Foto: Youtube/Printscreen, Tanjug/AP/Peter Dejong

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track