Najnovije vesti

DELEGACIJA SRPSKE POSETILA KARADŽIĆA U HAGU: Jasno mu je da je presuda politička! Mi smo teže podneli od njega, Radovan je nas smirivao!  (VIDEO)
Foto: EPA/Peter Dejong

PRAVILI PLANOVE O REVIZIJI

DELEGACIJA SRPSKE POSETILA KARADŽIĆA U HAGU: Jasno mu je da je presuda politička! Mi smo teže podneli od njega, Radovan je nas smirivao! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina

"Čini mi se da smo mi iz tima odbrane gore podneli presudu, nego Radovan Karadžić. On je nas smirivao", kaže advokat Goran Petronijević, koji je, sa Karadžićem, ceo dan proveo u pritvorskoj jedinici u Ševeningenu.

On je u odličnom stanju, kaže Petronijević. Pravlili su planove o radu na reviziji i prikupljanju dokaza koji bi mogli da dovedu do drugačijeg zaključka, odnosno, kako objašnjava, učinili da revizija uspe.

"Radovan Karadžić nam je rekao da je apsolutno svestan kakva je presuda doneta i da je doneta na način koji ne oslikava činjenično stanje i ne predstavlja zadovoljenje pravde", kaže predsednik Boračke organizacije.

Zajedno sa direktorom Centra za istraživanje rata i ratnih zločina, proveo je dan u pritvorskoj jedinici sa prvim predsednikom Republike Srpske. Milomir Savčić i Milorad Kojić kažu da je presuda politička i da je Karadžiću to itekako jasno. Rekao im je da su haške sudije ljudi bez morala zbog čega je drugostepenu presudu dočekao smireno.

Poruke nezadovoljnih, i to Bošnjaka, stizale su, u privatnim porukama na društvenim mrežama, članovima delegacije iz Republike Srpske koji su ovih dana u Hagu. Zbog toga što su govorili u medijima da je presuda politički motivisana i da u u Mehanizmu nema prava i pravde, poručeno im je sa su "četnička kopilad", "da se dobro čuvaju" i "da im je bolje da se ne vraćaju u BiH".

Kurir.rs/ Atvbl.com

Foto: EPA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...