Najnovije vesti

ZATVORENA TITOVA PEĆINA: Preživela bombardovanje, ali je odron uništio baraku!
Foto: printscreen

tuga

ZATVORENA TITOVA PEĆINA: Preživela bombardovanje, ali je odron uništio baraku!

Bosna i Hercegovina

Titova pećina u Drvaru zatvorena je za turiste do daljnjeg, jer je odron uništio drvenu baraku.

Titova pećina, koja se nalazi u Spomen-kompleksu "25. maj 1944.", jedan je od glavnih izvor prihoda opštine, ali je morala da bude zatvorena zbog bezbednosti turista, rekla je načelnik opštine Dušica Runić.

Do odrona je došlo nakon višemesečnih padavina, kada je na području opštine krajem januara proglašeno stanje elementarne nepogode. Prema rečima Dušice Runić, opština Drvar je u vrlo teškoj finansijskoj situaciji i nema sredstava za saniranje oštećenja. Ona kaže da se 25. maj u Drvaru tradicionalno obeležava, kao dan kada je 1944. godine slomljen fašistički vazdušni desant na taj krajiški grad.

"Drvar, s ponosom može da proslavlja značajne datume iz Drugog svetskog rata, među kojima posebno mesto zauzima 25. maj, jer je na taj dan 1944. godine odlučno rekao - ne najvećem zlu u istoriji čovečanstva", istakla je

Runić, prenosi Klix.ba.

Titovu pećinu godišnje poseti od 5.000 do 10.000 turista. Do početka 1990-tih Titovu pećinu i Memorijalni kompleks "25. maj" godišnje je posećivalo i do 200.000 turista, jer je ta destinacija nekada bila nezaobilazni deo učeničkih izleta, ekskurzija i turističkih tura kroz Jugoslaviju.

Kurir.rs/Tanjig

Foto printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...