Najnovije vesti

DODIK OTVORIO MEĐUNARODNI SAJAM PRIVREDE U MOSTARU: 860 izlagača iz 27 zemalja predstavlja proizvode i usluge!
Foto: RTRS

NAJZNAČAJNIJA MANIFESTACIJA

DODIK OTVORIO MEĐUNARODNI SAJAM PRIVREDE U MOSTARU: 860 izlagača iz 27 zemalja predstavlja proizvode i usluge!

Bosna i Hercegovina

Predsedavajući Predsjdništva BiH Milorad Dodik otvorio je 22. Međunarodni sajam privrede u Mostaru tokom kojeg će više od 860 izlagača iz 27 zemalja predstaviti proizvode i usluge posetiocima iz četrdesetak zemalja.

Sajmu prisustvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto i zamenik predsedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH Dragan Čović.

foto: Kurir

Podsećamo, Kina je zemlja partner ovogodišnjeg Sajma, koji će trajati do subote, 13. aprila, do kada će predviđeno održavanje niza konferencija, prezentacija i poslovnih susreta privrednika.

foto: Kurir

Privredna društva iz Republike Srpske predstaviće se na zajedničkom štandu na Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru. Na sajmu su prisutni i predstavnici Železare Smederevo.

foto: Kurir

Na zajedničkom štandu površine 100 metara kvadratnih predstaviće se osam privrednih društava, dok će više od 80 kompanija iz svih sektora privrede biti predstavljeno putem kataloga, saopšteno je iz Privredne komore Srpske.

foto: Kurir

U okviru manifestacije, Privredna komora će promovisati i međunarodne projekte podrške, Evropsku mrežu preduzetništva, projekat sertifikacije opština i gradova sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi, kao i projekat jačanje procesa intelektualne svojine i tehnološkog transfera u sektorima zelene mobilnosti.

foto: RTRS

Organizator nastupa privrednika iz Srpske je Privredna komora Republike Srpske, uz podršku Ministarstva privrede i preduzetništva i Ministarstva za evropske integracije i međunarodnu saradnju Srpske.

 

I privrednici iz Srbije učestvovaće na Sajmu u Mostaru na nacionalnom štandu Srbije koji organizuju Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije.

foto: Kurir

Planirano je da danas na Sajmu privrede u Mostaru BH telekom i Hrvatske telekomunikacije eksperimentalno pustiti 4G signal.

 

Mostarski sajam privrede po broju izlagača i posetilaca najznačajnija je sajamska manifestacija u BiH.

 

Kurir.rs/ RTRS

Foto: RTRS

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...