MILORAD DODIK: Sajam u Mostaru, mesto susreta privrede i kulture!
Foto: Kurir

Predsedavajući Predsedništva BiH

MILORAD DODIK: Sajam u Mostaru, mesto susreta privrede i kulture!

Bosna i Hercegovina -

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas na otvaranju 22. Međunarodnog sajma privrede u Mostaru da je taj grad na Neretvi danas mesto gde se susreću privrede celog regiona ali i da je mesto susreta različitih kultura.

1 / 7 Foto: Kurir

Dodik je rekao da je mostarski sajam prilika da se okupe privrednici iz brojnih zemlja regiona ali i sveta, i podsetio na 22 godine dugu tradiciju ove manifestacije čija je Kina ovogodišnji zemlja partner.

Dodik je istakao važnost sajma. i to ilustrovao žnačajem Kine u globalnim okvirima.

"Sposobnost da se privuče Kina na Sajam govori o interesu Kine, ali i našoj spremnosti da to učinimo", rekao je Dodik, govoreći o značaju kineske Inicijative "Jedan pojas, jedan put".

foto: Kurir

Saradnja sa ovim partnerom sa istoka je, prema Dodikovim rečima, veoma dobra i šansa je za BiH i ceo region, jer poslednji podaci govore da usporava globalna eklonomija.

Za BiH i region je, dodao je, važno da uče od primera Kine i njihovih ekonomskih uspeha.

Dodik je posebno istakao Srbiju kao zemlju koja ima najbrže rastuću ekonomiju od svih zemlja regiona i zahvalio se na prisustvu na sajmu predsedniku Srbije Aleksandra Vučića.

foto: Kurir

Istakao je da je ova sajamska manifestacija u vrhu prioriteta Predsedništva BiH.

Nakon obraćanja, Dalfina Bošnjak direktorka Mostarskog sajma, uručila je Dodiku specijalnu zahvalnicu za podršku i promociju sajma i sajamskih manifestacija.

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track