DODIK: Stramota me je što sam sa Komšićem i Džaferovićem davao obećanja Briselu!
Foto: EPA / Stephanie Lelocq

u mostaru

DODIK: Stramota me je što sam sa Komšićem i Džaferovićem davao obećanja Briselu!

Bosna i Hercegovina -

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio danas u Mostaru da ga je, kako je rekao, sramota što je sa hrvatskim i bošnjačkim članovima Predsedništva BiH Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem u Briselu davao bilo kakva obećanja.

"Mene je sramota što sam s Komšićem i Džaferovićem u Briselu davao ikakva obećanja. Mi imamo našu poziciju, tražim da se Srbi zastupaju onako kako kaže Ustav. Dramatične stvari, tražite status kandidata u EU, a niste u stanju da ispunite rok u Savetu Evrope", rekao je Dodik novinarima u Mostaru.

On je ponovio da je "BiH propala zemlja", dodavši da je to "jasno svakom osim međunarodnim igračima".

"Ne pripadamo ovoj ekipi ljudi. Ja jesam član Predsedništva, ali predstavljam političku volju i politički projekat koji se zove Republika Srpska", istako je Dodik.

Dodik je to rekao komentarišući zastoj u formiranju vlasti na državnom nivou, s obzirom na to da su opšti izbori u BiH održani u oktobru prošle godine, a da još nije formiran novi Savet ministara BiH.

foto: Kurir

Dodik je za neformiranje vlasti optužio Stranku demokratske akcije (SDA).

"SDA misli da ima neku pametnu politiku onemogućavanja implementacije izbornih rezultata. Cilj im je da zadrže podobne Srbe na različitim pozicijama. Ide period u kojem se imenuju ljudi u agencijama‚", rekao je on.

On je kazao da ga "ne zanima stalno političarenje SDA, jaukanje i prikazivanje sebe kao više vrednog", dodavši da Republici Srpskoj pripada mesto predsedavajućeg i tri ministra u Savetu ministara BiH.

Dodik je danas u Mostaru otvorio 22. Međunarodni sajam privrede u Mostaru na kome će biti više od 860 izlagača iz 27 zemalja.

Kurir.rs / Beta

Foto: EPA / Stephanie Lelocq

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track