MIGRANTI MASOVNO KRADU AUTOMOBILE: U Bosni i Hercegovini od početka godine ukradeno 18 vozila!
Foto: Printscreen Avaz.ba

novi trend

MIGRANTI MASOVNO KRADU AUTOMOBILE: U Bosni i Hercegovini od početka godine ukradeno 18 vozila!

Bosna i Hercegovina -

Od početka godine u Unsko-sanskom kantonu ukradeno je 18 vozila, a policija ima dokaze da su kradljivci ilegalni migranti, kojih je svakim danom sve više, navodi se u novom izveštaju Ministarstva unutrašnjih poslova USK.

U prilog sumnjama da su automobile ukrali migranti ide i činjenica da su vozila pronađena blizu granice sa Hrvatskom. Bilo je slučajeva i da su migranti ukradenim vozilima prelazili granicu i da su uhapšeni na području Hrvatske.

Krajem marta policija je u Ogulinu, u Hrvatskoj, pokušala da zaustavi automobil sa bh. registarskim tablicama. Kada je vozač odbio da stane, počela je potera. Kada je automobil prisilno zaustavljen, policija je u njemu pronašla četiri migranta.

Prekjuče je na Plješevici pronađen automobil "golf 4", ukraden pre desetak dana u Velikoj Kladuši. Duboko u šumi, automobil je primetio jedan lovac. Zbog veoma nepristupačnog teren automobil nije izvučen do danas.

Mujo Koričić, komesar MUP USK, rekao je za Avaz da je očigledan porast broja krađa automobila otkako migrantska kriza potresa Bihać i ostatak ovog kantona.

"Nedavno smo u Kulen-Vakufu pronašli tri automobila ukradena u Velikoj Kladuši i Bihaću",- kaže Koričić.

Zanimljivo je da tim automobilima, osim ogrebotina zbog puta i neoprezne vožnje, ne nedostaje ništa.

"Migranti kradu vozila koja su im nadohvat ruke i dovezu se dokle mogu. Bilo je slučajeva da pređu i u Hrvatsku, kao što je nedavno bilo u Ogulinu", dodaje Koričić.

Na stranici MUP USK objavljeno je i upozorenje građanima na području Unsko-sanskog kantona, a posebno grada Bihaća i opštine Velika Kladuša, da dodatno osiguraju imovinu, aposebno automobile.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto printscreen Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track