Najnovije vesti

OTAC ISILOVCA PORUČIO PRED NJEGOVO IZRUČENJE BIH: Ibro više nije moj sin, da se ja pitam, presudio bi mu SMRTNOM KAZNOM!
Foto: Printscreen Avaz.ba

povratak džihadista

OTAC ISILOVCA PORUČIO PRED NJEGOVO IZRUČENJE BIH: Ibro više nije moj sin, da se ja pitam, presudio bi mu SMRTNOM KAZNOM!

Bosna i Hercegovina

Šefik Ćufurović iz Velike Kladuše, otac Ibre Ćufurovića, koji bi do kraja ovog meseca trebao biti izručen pravosudnim organima Bosne i Hercegovine, nakon što je uhapšen u Siriji tokom borbe za takozvanu Islamsku državu (ISIL), kaže da ga još niko nije kontaktirao oko dolaska sina u BiH.

On je danas za Avaz rekao da ostaje pri onome što je rekao ranije da ''Ibro više nije njegov sin" i "da se on pita, presudio bi im smrtnom kaznom".

 

"Nije još došao niti me je iko zvao. Ja jedva čekam da dođe da sve ispričam  Sudu i Tužilaštvu", kratko je rekao Šefik Ćufurović.

 

Da podsetimo, pre nekoliko nedelja njegova ispovest potresla je javnost u regionu.

 

"Napadao je i mene i hodžu da ne znamo da se klanjamo. Mene, kao svog oca, nije poštovao ni koliko je blata pod noktom. Ja sam mu sve dao. Bilal Bosnić je vrbovao i mog Ibru i desetine drugih mladića. Naplatio je dobro njihov odlazak u Siriju. A koliko je samo porodica upropastio, neka mu Bog plati", ispričao je tada Ćufurović.

 

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto printscreen Avaz.ba

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...