Najnovije vesti

ORIĆ PODNEO PRIJAVU PROTIV ZAŠTIĆENOG SVEDOKA: 11 puta je osuđivan za dela teškog razbojništva i lažnog prijavljivanja!
Foto: Profimedia

kontra

ORIĆ PODNEO PRIJAVU PROTIV ZAŠTIĆENOG SVEDOKA: 11 puta je osuđivan za dela teškog razbojništva i lažnog prijavljivanja!

Bosna i Hercegovina

Naser Orić, komandant odbrane Srebrenice, odnosno njegova advokatica Lejla Čović, podnela je krivičnu prijavu protiv zaštićenog svedoka O-1, takozvanog ključnog svedoka Tužilaštva BiH, zbog lažnog svedočenja u procesu koji se protiv Orića vodio u Sudu BiH zbog navodnih ratnih zločina.

Orićeva odbrana je,  krivičnu pravu podnela Tužilaštvu BiH, uz zahtev da se predmet protiv O-1 ne dodeljuje tužiocu Miroslavu Janjiću, koji je bio postupajući tužilac u predmetu protiv Orića, a zbog pristrasnosti.

 

Sud Bosne i Hercegovine je, podsećamo, pravosnažno oslobodio Nasera Orića optužbi za navodnu likvidaciju trojice zarobljenih pripadnika VRS-a u selima Zalazje, Lolići i Kunjerac na području opština Srebrenica i Bratunac 1992. godine.

Prvostepeno veće Suda BiH, koje je izreklo oslobađajuću presudu, kao i Apelaciono veće koje je potvrdilo tu presudu, utvrdilo je da je svedok O-1 na čijim se iskazima najvećim delom zasnivala optužnica protiv Orića, nekredibilan, i da mu se ne može verovati prenosi Faktor.

 

Za svedoka O-1 utvrđeno je da je potpuno nekredibilan svedok, da je tokom kompletnog procesa više puta menjao iskaz i da je njegovo svedočenje u potpunoj suprotnosti s iskazom ostalih svedoka, ne samo odbrane nego i optužbe.

 

Reč je o svedoku koji je 11 puta osuđivan za dela teškog razbojništva i lažnog prijavljivanja, i da je za njim izdata i poternica zbog razbojničke krađe.

 

Kurir.rs/crna-hronika.info
Foto: Profimedia

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...