OTKRIVEN IDENTITET  UBIJENOG NAPADAČA U SAČEKUŠI NA SLAVIŠU KRUNIĆA: Likvidiran kriminalac Željko Kovačević, kog je tražio i Interpol! POLICIJA NA TRAGU I DRUGOM NAPADAČU! (VIDEO, FOTO)
Foto: ATV

motiv ubistva nepoznat

OTKRIVEN IDENTITET UBIJENOG NAPADAČA U SAČEKUŠI NA SLAVIŠU KRUNIĆA: Likvidiran kriminalac Željko Kovačević, kog je tražio i Interpol! POLICIJA NA TRAGU I DRUGOM NAPADAČU! (VIDEO, FOTO)

Bosna i Hercegovina -

Policija je identifikovala napadača koji je ubijen u toku likvidacije na banjalučkog biznismena Slavišu Krunića. Izvor iz istrage otkriva da je policija i na tragu drugog napadača, te da bi ubistvo trebalo biti rasvijetljeno u potpunosti.

Radi se o Željko Kovačeviću iz Banjaluke koji je od ranije poznat policiji.

Kovačević je odranije poznat policiji. Nedavno je hapšen zbog iznude novca od vlasnika jednog poznatog banjalučkog restorana. Uhapšen je i u februaru 2011. godine u akciji “Strijelac”, a policija je na porodičnom imanju pronašla 452 predmeta za koja se sumnjalo da su ukradena.

1 / 7 Foto: Alternativna

Kovačević je zbog ovoga u međuvremenu osuđen prvostepenom presudom na pet godina zatvora. On je ranije pravosnažno osuđen na 11 godina zatvora zbog razbojništva, a u KPZ Foča odležao je devet i po godina. Interpol iz Zagreba je za njim raspisao poternicu zbog pokušaja ubistva i pljačke. Motiv ubistva Slaviše Krunića za sada nije poznat.

Nakon toga zbog provala je osuđen na pet godina zatvora, ali nije upućen na izdržavanje kazne, jer mu Osnovni sud u Banjaluci nije otkucao rešenje presude, zbog čega je jedan sudija disciplinski kažnjen.

Na mesto događaja stigao je i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Dragan Lukač.

Jedan od radnika Slaviše Krunića koji živi neposredno u blizini mesta gde se dogodilo ubistvo kaže za ATV da je čuo samo rafal, ali da ništa nije uspeo da vidi.

O ubijenom Kruniću meštani imaju samo reči hvale, kažu, pomagao je kome god je mogao.

Kurir.rs/ATBL

Foto printscreen ATBL

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track