ŠOK SVEDOČENJE OSUMNJIČENOG ZA LIKVIDACIJU SLAVIŠE KRUNIĆA: Evo šta su ubice radile sat vremena pre zločina! (VIDEO)
Foto: Nezavisne Novine, Printscreen

BRUTALNO

ŠOK SVEDOČENJE OSUMNJIČENOG ZA LIKVIDACIJU SLAVIŠE KRUNIĆA: Evo šta su ubice radile sat vremena pre zločina! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Nešto više od sat vremena pre ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i člana njegovog obezbeđenja Žarka Pavlovića, za istim kafanskim stolom sedeli su osumnjičeni za ovaj zločin: uhapšeni Emilio Baldo, i odbegli Benedi Đukanović, kao i napadač Željko Kovačević, koji je tokom napada ubijen.

To se može zaključiti iz iskaza Balde koji pere ruke od ovog zločina.

Istraga trostrukog ubistva, tokom kojeg je ranjen Krunićev vozač Goran Ilić, nastavljena je pa su tako u koprivama pronađene dve automatske puške i okviri, a kod Doma kulture u Zalužanima i Kovačevićeva crvena opel korsa.

Budući da je Kovačević ubijen, a Đukanović u bekstvu, zasad se najviše može računati na iskaz Balde, koji je tokom istrage zatražio da bude podvrgnut poligrafskom ispitivanju, dok je tokom izjašnjenja rekao brojne pikanterije o svom kretanju u danu kada je zločin počinjen.

Priznao je, primera radi, da poznaje Kovačevića, kog je upoznao u KPZ Tunjice. Nakon što su se dočepali slobode, često su se viđali. Baldo Kovačevića smatra svojim prijateljem, a tokom robijanja u Foči upoznao je i Željkovog brata pa ga štitio od drugih robijaša.

"Benedija Đukanovića upoznao sam preko Željka Kovačevića. Benedi i Željko su jako dobri i često se druže", otkrio je Baldo, koji ima BiH i italijansko državljanstvo.

Tog 22. aprila kada se dogodio zločin Baldo je, tvrdi, nevenčanu suprugu, inače konobaricu, odvezao oko 14 časova na posao, a zatim je otišao kući te je oko 20 sati otišao u jedan kafić u Glamočanima.

"Tu sam zatekao Željka, Benedija i gazdu kafića kako sede za jednim stolom. Na jednoj strani stola su sedili gazda i Željko, a na drugoj Benedi i ja", otkrio je Baldo, koji ne spominje Krunića kao temu razgovora za kafanskim stolom.

U kafiću su se, prisetio se, zadržali do sat vremena, nakon čega je Kovačević rekao da mora da ide u grad i sva četvorica su ustala.

"Ja sam svojim vozilom otišao za Laktaše, a Željko i Benedi su otišli Željkovom crvenom opel korsom za Banjaluku. Gazda je ostao u kafiću", tvrdi Baldo.

Dodaje da je potom kod jednog restorana u Laktašima zastao i pola sata bio sa svojom prijateljicom, čije ime ne otkriva jer se često viđa s njom, a udata je.

Zatim je, tvrdi, otišao kući. Nakon toga je, po njegovoj tvrdnji, otišao po suprugu, a kada su došli kući, istuširali su se i otišli da spavaju, ali ga je negde u noći, oko tri sata, probudila policija i privela. Nigde, međutim, ne spominje da je bio na mestu zločina, a u četvrtak je u sudnici tvrdio da s ovim slučajem nema ništa.

"Dobro sam, nema smetnji da se održi ovo ročište", rekao je Baldo, dok je njegov advokat Dragan Stupar kazao da je neosnovan prijedlog da Baldo bude pritvoren.

Dok je u četvrtak ujutro održavano ovo ročište, policajci su ponovo pretraživali teren u Glamočanima. Darko Ćulum, direktor Policije RS, rekao je da MUP Srpske sprovodi intenzivnu istragu o ovom trostrukom ubistvu.

"U ovom momentu ne mogu da govorim o motivima i izvršiocima. Imamo lice koje je izvršilo napad na Slavišu Krunića i njegovu pratnju", rekao je Ćulum i dodao da će za odbeglim Đukanovićem biti raspisana i međunarodna poternica.

Po njegovim rečima, obaveštene su sve policijske agencije u BiH, kao i policije Srbije, Hrvatske i Crne Gore, pa se istraga sprovodi u celom regionu.

Ćulum je istakao da MUP čini sve da bude potpuno rasvetljen ovaj događaj, a govoreći o mogućoj povezanosti ovog sa slučajem "Šijan" rekao je da misli da zasad ti slučajevi nisu povezani.

Kurir.rs/Nezavisne novine Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track