GALIJAŠEVIĆ: Bošnjaci hoće da stvore islamsku državu u kojoj ne bi bilo mesta za druge i drugačije (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

radikalni islam

GALIJAŠEVIĆ: Bošnjaci hoće da stvore islamsku državu u kojoj ne bi bilo mesta za druge i drugačije (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

"Cilj bošnjačke politike u BiH je da se stvori islamska država u kojoj ne bi bilo mesta za druge i drugačije", poručio je stručnjak za terorizam Dževad Galijašević

Galijašević je o tzv. špijunskoj aferi vrbovanja selefija i navodima da im je Hrvatska prosleđivala oružje, istakao da ta priča ne drži vodu iz nekoliko razloga.

"Zašto ćete vehabijama davati dve puške kad oni imaju haubice i prsluke bombaša samoubica. Oni imaju eksplozive koje postavljaju u policijskim stanicama, idu noću pa pucaju ili pred kladionicom dočekaju vojnike pa pucaje iz automatske puške", rekao je Galijašević.

Podsetio je i na kukavičko ubistvo policajca Đurića u Zvorniku i na ubistvo porodice Anđelić na verski praznik.

"I sad kao Hrvatska ovako dobro opremljenoj organizaciji treba da obezbeđuje neke dve puške", kazao je.

Ukazao je da je selefijska struktura dala 320 boraca za sirijsko ratište, ID i Al Kaidu, uspostavila je stotinu vehabijskih naselja, ima 22 paralelna džemata u BiH i ima na hiljade nevladinih organizacija preko kojih peru novac.

Imaju, ističe, podršku tri velike obaveštajne zajednice, a to su Turska, Saudijska Arabija i Iran.

"I vi onda napadnete komšije, napadnete najvećeg prijatelja Bosne i Hercegovine. Kako ćemo u Evrope bez Hrvatske?", zapitao je Galijašević.

Tvrdi i da je 2001. godine Bosna i Hercegovina sa svojom islamističkom i terorističkom mrežom bila uključena u napadu na američke kule u Njujorku.

"Ne samo dva pilota nego i glavni organizator kojem se i danas sudi u Guantanamu imali su državljanstvo BiH, ali i ne samo to. Oni su itekako učestvovali u kreiranju islamističkih procesa u našoj zemlji, u usmeravanju mladih Bošnjaka u pravcu političkog i radikalnog islama", istakao je Galijašević u emisiji TV Naša.

Kurir.rs/RTRS Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track