NOVI DETALJI O UBICI BANJALUČKOG BIZNISMENA: Đukanovića sud u Bihaću pre mesec dana oslobodio optužbe za pljačku zlatare, a već je poznat po mnogim krivičnim delima
Foto: ATV BL, MUP

i dalje u bekstvu

NOVI DETALJI O UBICI BANJALUČKOG BIZNISMENA: Đukanovića sud u Bihaću pre mesec dana oslobodio optužbe za pljačku zlatare, a već je poznat po mnogim krivičnim delima

Bosna i Hercegovina -

Benedi Đukanović (42), kriminalac iz Banjaluke za kojim je raspisana poternica zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Slaviše Krunića pre nekoliko dana, Kantonalni sud u Bihaću u martu je oslobodio optužbe za pljačku zlatare u Ključu 2013. godine.

"Prvostepeno krivično veće je zaključilo da nije dokazano da je optuženi Benedi Đukanović 2013. godine došao do zlatare 'Sarajka' sa jednom nepoznatom osobom i da je opljačkao na način kako je to činjenično opisano", rečeno je iz Kantonalnog suda u Bihaću.

Đukanovića, zvanog Bendžo, kako stoji u optužnici, oslobodilo je krivično veće u sastavu Reuf Kapić, predsednik i članovi Gara Šahinović i Fikreta Hadžić, a prvostepena presuda je javno objavljena 7.marta ove godine.

Ubijeni Slaviša Krunić
Ubijeni Slaviša Krunićfoto: Youtube/Printscreen

Zanimljivo je da su prilikom istrage ovog razbojništva, na automobilu koji je prethodne ukraden u Prijedoru, a kojim je izvršeno ovo razbojništvo, pronađeni otisci Đukanovićevih papilarnih linija. On je tada uhapšen i određen mu je pritvor, a nakon toga je pušten na slobodu.

Drugi razbojnik nikada nije otkriven ali se pretpostavlja da je to bio Željko Kovačević.

Sarajevski mediji su nedavno pisali o razbojništvu u nekadašnjoj "Una banci" u Ključu, koja se odigrala 10. maja 2007. godine, kada su tri maskirana razbojnika sa fantomkama i dugim cevima uzeli neutvrđenu količinu novca i pobegli preko obližnje entitetske granice RS-a.

Benedi Đukanović je rođen u Jajcu 24. juna 1977.godine i živeo je pre rata u Sokolovu. Upravo je šumskim putevima oko svog rodnog mesta koje dobro poznaje u bekstvu uspešno zametao tragove policijskim poterama.

Kurir.rs/Klix.ba Foto: Atvbl/MUP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track