ISPRAVKA Migranti nisu napali mladića u Sarajevu, već navijači
Foto: Profimedia

MIGRANTI KAO DEŽURNI KRIVCI

ISPRAVKA Migranti nisu napali mladića u Sarajevu, već navijači

Bosna i Hercegovina -

Iako je portal Klix.ba prethodno preneo da su jednog mladića u Sarajevu napali migranti, kako je tvrdio njegov otac, utvrđeno je da se radi o pripadnicima navijačke grupe, što je potvrdio i MUP.

Takođe, došlo se do saznanja da je krivično delo počinjeno na mostu “Suade Dilberović i Olge Sučić”, a ne u ulici Halida Kajtaza, opština Centar, kako je javnost prethodno obaveštena.

"Radeći na rasvetljavanju prijavljenog krivičnog dela razbojništvo u pokušaju, počinjenog 3. maja 2019.godine, kojom prilikom je teške telesne povrede opasne po život zadobio A.H., rođen 2002.godine, nastanjen u Sarajevu, policijski službenici II PU su došli do saznanja da izvršioci pomenutog krivičnog dela nisu migranti, kako je javnost obaveštena, već se radi o pripadnicima navijačke grupe", stoji u policijskom saopštenju.

Kurir je preneo Tanjugovu vest, pozivajući se na Klix. ba, međutim, taj tekst se bazirao na nezvaničnu izjavu oca sa netačnim navodima:.

"Kako saznajemo, krenuo je prema kući oko 19 sati od Železničke stanice prema tunelu Ciglane. Tu su mu spreda prišla dva migranta i uhvatila ga za bubreg torbicu koju je nosio. Tražili su mu pare, a onda su mu s leđa prišla još dvojica i počela mu roviti džepove. Udarili su ga šipkom u glavu. Jedan čovek se zaustavio s automobilom, pomogao mu i odvezao ga u Hitnu pomoć. Ja sad tragam za tim humanistom da mu se zahvalim", priča nam otac pretučenog mladića. H. A. potom je iz Hitne pomoći prevezen u bolnicu gde su mu zašili ranu, a nakon toga je završio na operaciji koja je trajala gotovo tri i po sata. "Razbili su mu lobanju, a sad je smješten na intenzivnoj nezi. On je policiji dao detaljan opis migranata koji su ga napali", dodao je mladićev otac".

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track