Najnovije vesti

SRPKINJA JE NAŠLA KURAN I ČUVALA GA 27 GODINA: Kada je čula da je obnovljena Aladža džamija u Foči, znala je da je vreme da ga vrati i ulepša obred komšijama!
Foto: EPA / Fehim Demiir

fočanka

SRPKINJA JE NAŠLA KURAN I ČUVALA GA 27 GODINA: Kada je čula da je obnovljena Aladža džamija u Foči, znala je da je vreme da ga vrati i ulepša obred komšijama!

Bosna i Hercegovina

Fočanka srpske nacionalnosti vratila je Aladža džamiji danas primerak Kurana, koji je pronašla posle paljenja džamije i čuvala ga 27 godina.

Ona je Kuran čuvala punih 27 godina, a dan nakon otvaranja obnovljene džamije ostavila ga je trgovcu u Goraždu Mensuru Kadriću, uz molbu ga vrati ljudima kojima i pripada, prenosi Fena.

Kadrić je svetu knjigu predao fočanskom imamu, čime je, kaže, ispunio svoju dužost.

"Ja sam svoj dug ispunio, jer me je gospođa pravoslavne veroispovesti zadužila da Kuran vratim onima kojima pripada. Drago mi je i laknulo mi je jer ova božja knjiga pripada Foči i Fočacima", rekao je Kadrić.

foto: EPA / Fehim Demiir

On se prisetio dana kada je Fočanka, koja zbog svoje bezbednosti nije želela da otkrije identitet, ušla u radnju.

"Kada sam ostao sam u radnji pitala me je da li sam vernik i ja sam odgovorio da jesam. Nakon toga mi je ispričala da je pronašla našu svetu knjigu u blizini Aladže i da je sačuvala tokom rata. Čuvala je svih ovih godina i kada je čula poziv na molitvu iz Aladže sama je sebi rekla da je vreme da se vrati narodu kojem pripada", dodao je Kadrić.

Dženan Krajišnik, imam Aladža džamije rekao je da je prvi obred u obnovljenoj fočanskoj lepotici, a kojem su prisustvovali brojni vernici, ulepšao ovaj gest.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: EPA / Fehim Demiir

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...