OVAJ GRAD JE BIO PRVI NA UDARU POPLAVA: U Prijedoru poplavljeno 200 kuća, nadaju se da se neće ponoviti 2014. godina (FOTO, VIDEO)
Foto: čitalac Kurira

nepogode

OVAJ GRAD JE BIO PRVI NA UDARU POPLAVA: U Prijedoru poplavljeno 200 kuća, nadaju se da se neće ponoviti 2014. godina (FOTO, VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

U Prijedoru je proglašeno vanredno stanje odbrane od poplava dok je poplavljeno oko 200 kuća u naseljima Raškovac, Gomjenica, Tukovi, i Brezičani.

Oglasio se i gradonačelinik Prijedora - Milenko Đaković i potvrdio da se Sana izlila na više mesta.

1 / 5 Foto: Čitalac Kurira

"Procenjuje se da u celom gradu još uvik ima električne energije, i da su obezbeđeni uslovi za snabdevanjem vodom. U punom kapacitetu na terenu su vozila koja će dovoziti vreće za obezbeđivanje objekta, jer nažalost voda preliva na mnogim mestima obale reke Sane i razleva se, a posebno su ugrožena naselja Gomjenica, Raškovac Tukovi, Brezičani i gotovo ceo sanski pojas na području grada", rekao je Đaković, javlja Srpskainfo.

Dodao je da će nadležni štab pratiti situaciju i preduzimati neophodne mere za borbu sa prilivom vode koja počinje da podseća na 2014. godinu.

1 / 7 Foto: Čitalac Kurira

Sportska dvorana Mladost će biti spremna za smeštaj ljudi koji bi mogli biti evakuisani iz ugroženih područja.

"Još ima padavina, ali u visinskim zonama, kao što je Ribnik smanjen je intezitet i skoro su prestale padavine, što bi nam tokom dana i noći olakšalo situaciju i mi očekujemo u tom smislu da neće biti situacija kao što je bilo 2014. jer je daleko veći intezitet padavina bio u to vrijeme", rekao je šef Odseka civilne zaštite grada Prijedora Dušan Vranješ.

Kurir.rs/Radio Sarajevo Foto: Čitaoci Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track